Estalviar aigua

Avui al programa de l’Om han demanat a la gent del carrer què feia per a estalviar aigua donada l’excepcionalitat en la què ens trobem, i les respostes m’han sobtat i molt…

M’han sobtat no per l’excepcionalitat, sinó perquè és el que es ve dient des que al PP d’Aznar se li va posar entre cella i cella fer el PHN i llavors va començar allò que s’ha anomenat Nova Cultura de l’Aigua. Es veu que hem de patir una sequera bèstia per a què la gent sigui més racional en l’ús de l’aigua i sinó mireu les respostes:

– Tanco l’aixeta mentre em rento les dents.
– Aprofito l’aigua freda que surt de la dutxa per regar les plantes o per rentar plats.
– Ja no em banyo, em dutxo.
– Tanco la dutxa mentre m’ensabono.
– Apresso les meves filles per a què es dutxin més de pressa.
– Poso una ampolla d’un litre i mig a la cisterna del vàter.
– He posat filtres economitzadors d’aigua a les aixetes…

Tota conscienciació és poca donada l’excepcionalitat, però moltes vegades fem malbé els recursos simplement perquè els tenim. Molta gent pateix sed al món, aquí tenim la sort que, de moment, quan s’obre l’aixeta surt l’aigua, però moltes vegades a l’estiu en alguns pobles d’interior (Montblanc, per exemple), han patit restriccions d’aigua a hores determinades i no passa res.

Per acabar, també hi ha hagut respostes tipus: “em dutxo tres cops per setmana, la resta em rento…” i això em recorda que el bidet va caure en desús, però vistes com van les coses potser l’haurem de recuperar…