Un problema amb el territori

Preocupa el tractament que es fa del territori sobretot des dels mitjans públics catalans. Les eleccions municipals, ho són també indirectament als Consells Comarcals, i per tant és el millor moment per prendre el pols al territori, a la seva situació i als seus problemes.

La centralització a Barcelona ciutat de tota la informació de campanya distorsiona la realitat del país. El problema de l’habitatge queda copat pel nombre d’habitatges de protecció oficial que s’han fet o deixat de fer a Barcelona; la immigració sembla que només existeixi al Raval; el transport es redueix a les incidències de Rodalies i el medi ambient a la preservació de Collserola.

El valor del país, vaig dir-ho en un altre post, està sobretot en aquesta xarxa de ciutats mitjanes (Manresa, Vic, Reus, Figueres, Balaguer, La Seu, La Pobla, Tortosa, Tàrrega ….) i també en el manteniment de població permanent en municipis petits. Hauria de canviar la nostra percepció de l’espai i del territori concebut massa com una mena d’enorme parc natural de Barcelona, sense vida cultural ni, pel que es veu aquests dies, vida política.

Les municipals haurien de ser bon moment per conèixer i per prendre consciència de la realitat del país. Em temo que aquesta vegada l’oportunitat ha tornat a passar de llarg.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.