IPC

És curiós que una pujada tan important de l’IPC com la que es va reconèixer fa uns dies hagi generat tan poca reflexió i si en canvi molta resignació i fins i tot indiferència.
Tinc la teoria de què els pagaments amb targeta, les compres per internet, les domiciliacions etc… redueixen la percepció real dels preus de les coses. Qui més nota però aquestes pujades són precisament aquelles persones que amb unes rendes molt baixes han calculat mensualment les despeses gairebé a nivell d’un Euro. Aquests dies m’he trobat diverses vegades amb dones, la majoria grans, que a l’hora de pagar no portaven prou diners. Tenien calculat el cost de la compra diària o mensual i en canvi això els hi ha canviat de la nit al dia fruit de la variació en coses tan bàsiques com el pa, la llet o la carn. La meva mare que no paga amb targeta, m’explica sovint la variació entre el que podia comprar amb 50 euros ara i només fa un any.

A més de la dinàmica dels mercats, algú s’està aprofitant de la "indiferència" o d’aquesta poca exactitud en la percepció dels preus. Qui ho nota però és segurament aquell que menys veu té i que ha de conformar-se amb una queixa o lament davant la caixera que, per cert, també cobra un sou força lamentables.

Quant a Santi Torres

Nascut en un poblet de la Segarra ja fa gairebé 50 anys. Empeltat a Barcelona, primer per estudis, després per feina i per vida, però mantenint vives les arrels. M'estimo el meu país i la seva gent i per això em fa patir. No imagino la vida sinó és des del servei i el compromís pels altres, sobretot els més necessitats. M'agrada córrer i caminar... cada vegada més caminar que córrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.