Congrés sobre immigració a València

Avui comença, bé protocolàriament ho va fer ahir, el V Congrés sobre immigració a Espanya que aquest any es celebra a València organitzat per la Universitat de València i el CeiM. Seran dos dies sencers de ponències i comunicacions al voltant d’onze taules de treball ben diverses: demografia, serveis socials, polítiques públiques, mitjans de comunicació…. Ha esdevingut ja la trobada triennal obligada per tots aquells que estem posats d’una o altra manera en l’estudi d’aquest fenomen cada vegada més complex.
Mostra de la complexitat ho és el mateix Congrés que any rere any ha anat sumant més participació tant de congressistes com també de ponents i comunicacions. És la prova més palpable de què cada cop la immigració mereix l’interès i la preocupació de més investigadors i professionals que comencen a treure conclusions d’algunes experiències realitzades i que s’atreveixen fins i tot amb algunes previsions.

Veurem com va tot plegat. De moment estar de nou aquí a València després d’un parell d’anys d’absència ja és una alegria.

La pàgina del congrés és www.adeit.uv.es/inmigracion2007/index.php . A l’organització però una estirada d’orelles pel tema lingüístic. Parlarem de multiculturalitat i interculturalitat, però tota la informació del Congrés és monolingüe i monocultural, en castellà, és clar.

Quant a Santi Torres

Nascut en un poblet de la Segarra ja fa gairebé 50 anys. Empeltat a Barcelona, primer per estudis, després per feina i per vida, però mantenint vives les arrels. M'estimo el meu país i la seva gent i per això em fa patir. No imagino la vida sinó és des del servei i el compromís pels altres, sobretot els més necessitats. M'agrada córrer i caminar... cada vegada més caminar que córrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en Migracions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*