PP i polítiques d’immigració

S’atansen les eleccions municipals i sembla que el Partit Popular, o almenys algunes de les seves seccions locals comencen a moure’s en la línia d’utilitzar el fet migratori entre les seves banderes de campanya. Ho estan fent a Badalona aprofitant els problemes generats tant pel projecte de la mesquita com també pels problemes de convivència al barri de La Salut. I han començat també a fer-ho a l’Hospitalet. Ignoro si és una consigna general o si són decisions locals, en tot cas aquest tipus d’utilitzacions trenquen la voluntat expressada per Josep Piqué d’arribar a consensos i acords sobre aquesta matèria amb la resta de partits.
Què ha començat a haver-hi problemes de convivència en algun lloc és cert. Què hi ha risc de guetització en alguns barris també. Però la manera d’afrontar el problema no és a través ni de fulletons alarmistes ni apuntar-se a les tesis més ultres que aprofiten aquestes qüestions per fomentar prejudicis racials o xenòfobs. Sembla que el PP està certament preocupat pel desgast que pot produir-li l’aparició de partits que tenen la seva raó precisament en aquestes actituds.

No es tracta d’amagar el cap sota l’ala com han fet alguns ni de plantejar projectes multiculturals de flors i violes, pensats des de barris on tot just hi ha immigrants. Però tampoc es tracta de començar a polititzar la immigració apuntant-se al populisme fàcil. En tot cas caldrà veure com evolucionen els discursos.

Quant a Santi Torres

Nascut en un poblet de la Segarra ja fa gairebé 50 anys. Empeltat a Barcelona, primer per estudis, després per feina i per vida, però mantenint vives les arrels. M'estimo el meu país i la seva gent i per això em fa patir. No imagino la vida sinó és des del servei i el compromís pels altres, sobretot els més necessitats. M'agrada córrer i caminar... cada vegada més caminar que córrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en Migracions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a PP i polítiques d’immigració

  1. eloi diu:

    Això que expliques és realment greu. Només faltaria que la propaganda i el discurs polític del PP s’assemblés als fulletons infumables de "Dermocracia Nazional". Crec que, al final, els acabarà perjudicant.