Montilla tours

Diuen que el president Montilla té la intenció de recórrer la catalana terra de "cap a rab" i em sembla que la intenció és signe de sensibilitat i intel.ligència. Tant de bo que ho pugui fer i que no es quedi tot en bones intencions de president novell. Ens convé però a tots moure’ns i conèixer país. Els catalans som dels més viatgers però en canvi intueixo que tret d’algunes comarques, coneixem més aviat poc el territori.
Els de ciutat moure’s cap als pobles, no cap al poble, extensió de casa
meva i segona residència (si en tinc), sinó cap aquells pobles que no conec i que aparentment no tenen res a oferir-me. I els dels
pobles a passejar-se per alguns barris de l’àrea metropolitana, Sant
Ildefons a Cornellà, Bellvitge a Hospitalet, Sant Cosme al Prat, La Salut a Badalona….. Vivim massa tancats cadascú en el seu corral,
plens de prejudicis vers els altres. I mira que som un país petit.
I si tenim
temps cap a València s’ha dit. I arribar-nos fins la punta sud
d’Alacant i parlar amb la gent d’allà i veure de quin peu calcen. O
endinsar-se en territori de la Catalunya Nord i preguntar que coi és això de la
USAP que tantes passions aixeca, i preguntar com ens veuen i de què
viuen.

Tenim el problema que vivim de tòpics. Els de TV3 i les
seves fantàstiques sèries a vegades volen reflectir realitat urbana i rural, però en el fons són només ficció. Ens cal conèixer el país
real, ho va fer el president Pujol i ara ho fa Montilla. Bon començament.

Quant a Santi Torres

Nascut en un poblet de la Segarra ja fa gairebé 50 anys. Empeltat a Barcelona, primer per estudis, després per feina i per vida, però mantenint vives les arrels. M'estimo el meu país i la seva gent i per això em fa patir. No imagino la vida sinó és des del servei i el compromís pels altres, sobretot els més necessitats. M'agrada córrer i caminar... cada vegada més caminar que córrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Montilla tours

  1. Francesc diu:

    Com pots dir-ne què és signe de sensibilitat? Després de trenta-cinc anys d’arribar-hi, i ja adolescent? Penso que estàs intentant defensar,  això sí de bona fe, allò què és indefensable.

    Catalunya és un país petit y no hi ha raó, cap raó, per què ningú que aspiri ser President de la Generalitat no conegui el seu país. Això senzillament demostra l’interès nul que aquest senyor, com altres,  ha demostrat vers aquesta terra. És més, sota el meu punt de vista, i per les circumstàncies què se’n produeixen,   la considero com allò que fan els del seu govern (el de Madrid) de "salida a provincias"

    En un  comentari que vaig fer a un post teu fa uns dos mesos et deia que jo també feia trenta-cinc anys què hi havia arribat, i amb més edat. La diferència és que jo hi vaig fer meva aquesta terra, la meva nació, i he tingut temps, molt de temps, per fer-me catalanoparlant, d’haver-me tret el nivell C i de conèixer trenta-vuit comarques. Malauradament me’n falten dues comarques riberenques de l’Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre (encara què les he creuat per les seves carreteres), i la Garrotxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*