Llei de dependència

A vegades hi ha lleis que et reconcilien amb la política, perquè aquesta deixa el debat buit i barroer de curta volada i intenta solucionar els problemes de les persones, sobretot d’aquelles que per la seva situació n’estan més necessitades.

Per raons familiars fa un parell d’anys vaig trobar-me amb la necessitat d’acudir a això que anomenem genéricament serveis socials. Dues lliçons en vaig treure en aquell moment. Una que el nombre d’assistents socials (realment amables i bones professionals) era inversament proporcional a les ajudes que es preveien en casos tan "estranys" com l’atenció de persones grans cada vegada més dependents. En segon lloc que l’administració tenia una confiança absolutament cega tant en la providència com en l’amor i la capacitat de les famílies d’espavilar-se per si soles. No hi feia res que això suposés daltabaixos econòmics o psíquics, mentre tot quedés, com tantes coses, en l’àmbit privat. (Suposo que els assessors consideraven bastant improbable una mobilització conjunta de vells, coixos, cecs, persones amb demència i familiars afectats)

L’experiència, tot i ser dura i frustrant, em va fer obrir llavors els ulls de moltes coses, entre elles el fàcil que és vendre fum i distreure el personal en debats estérils mentre una realitat amagada pateix en silenci les condicions del nostre esplendorós "estat del benestar".

És per això que aquesta llei ( i espero que aviat aquella de Serveis Socials que dorm al nostre Parlament) serveixin almenys per alleugerir el sofriment de molta gent que ha comés el gran delicte o bé de fer-se vella i estar malalta, o bé d’haver decidit cuidar i acompanyar a vells i malalts.

Sobre aquesta llei m’ha agradat el comentari tècnic i polític que en va fer abans d’ahir Anna Simó en el seu bloc. Us el recomano

Publicat dins de Política | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.