Pobles i gent emprenedora

La revista El Temps dedicava fa poc un número al món rural i descrivia com la gent dels pobles està afrontant el present amb una ebullició d’idees i projectes en molts casos superior a un món urbà tocat per la crisi de la indústria. Internet hi ha fet molt, i també la tornada al lloc d’origen de moltes persones que n’eren fills o filles, o la d’altres persones que han optat per viure en un medi molt més amable que el d’una gran ciutat.

És un fenomen que caldrà veure fins on arriba, i fins a quin punt es consolida. Però té totes les traces de fer-ho, sempre i quan es garanteixin algunes condicions que permetin viure amb uns serveis, sinó iguals sí semblants als que es tenen a ciutat.

Un exemple: al meu poble segarrenc (Castellnou d’Oluges) de poc més de 30 habitants porten organitzant des de fa dos anys un “mercat de l’enredo”, un mercat de coses velles de més i menys valor, que ja l’any passat va aplegar centenars de persones i aquest any encara ho farà més. Són iniciatives que fan poble, que donen a conéixer el poble, i que trenquen la tendència al despoblament i a l’apatia de les darreres dècades.  I és que sense món rural i sense pobles, estaríem en un país desequilibrat.

http://mercatdelenredo.wordpress.com/2010/09/14/ii-mercat-de-lenredo/

Quant a Santi Torres

Nascut en un poblet de la Segarra ja fa gairebé 50 anys. Empeltat a Barcelona, primer per estudis, després per feina i per vida, però mantenint vives les arrels. M'estimo el meu país i la seva gent i per això em fa patir. No imagino la vida sinó és des del servei i el compromís pels altres, sobretot els més necessitats. M'agrada córrer i caminar... cada vegada més caminar que córrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pobles i gent emprenedora

  1. Anònim diu:

    Fantàstica la teva tornada a la xarxa, Santi.

    I certament, trobo alguns amics que s’estan plantejant darrerament aquesta possibilitat. Els que, a més, venim de poble, encara ens delim més per tornar-hi.