Triple Capital

Barcelona és ciutat capital, triple capital. Capital política de Catalunya, capital nacional dels Països Catalans i capital econònimca de l'Arc Mediterrani, necessita urgentment ésser sobirana.

Girar el mapa

0
Publicat el 7 d'agost de 2015

Estem acostumats a orientar els mapes cap al nord. Això, però, ens dóna una percepció geogràfica que no s’adiu a les fronteres naturals establertes per mars i muntanyes. Si un està interessat en la zona geogràfica d’influència de Barcelona, tant a nivell social, polític i econòmic, girar el mapa ajuda a veure-hi clar.

Si establim com a eix horitzontal la Gran Via de Barcelona, s’obté el següent mapa:

Screenshot_2015-08-04-11-22-15

Al centre, Barcelona, amb el mar a sota, i conurbada per un semi-cercle que va de Tarragona a Girona, passant per Igualada, Manresa i Vic. Una segona corona, de València a Montpeller, passant per Saragossa i Tolosa, esdevé junt amb Mallorca el seu radi d’influècia principal, amb ciutats a mig camí com ara Lleida, Castelló i Perpinyà que donen continuitat entre la primera i la segona corona. I ja fora d’aquesta àrea, ciutats amb influència compartida, que esdevenen frontera del poder econòmic de Barcelona: Alacant, Madrid, Lió i Marsella.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari