La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

Rita Barberà i el seu amic el monstre de l’anticatalanisme.

Aquesta setmana la nostra benvolguda batllessa na Rita Barberà ha fet unes interessants declaracions en el Forum Europa a la capital de la metròpoli.

Com cal en un bon polític que s’estime de ser-ho, ho ha fet fora de casa, seguint aqueixa moda, molt d’actualitat, que diu què a casa no cal dir ni pruna sobre certes qüestions que poden resultar polèmiques, però què quan estàs lluny de casa i de l’atenció mediàtica local, pots soltar-te la melena i traure la llengua a passejar sense complexes.

I què ha dit la nostra batllessa? 

Doncs ha dit, entre molts altres desgavells als què ja ens té acostumats als ciutadans del Cap i casal, què el País Valencià “lleva sufriendo desde hace tiempo” els atacs de l’independentisme català, referint-se, lògicament, al del Principat.


I quins són els tancs i els caça-bombarders que, segons na Rita, utilitza el Principat en aquests devastadors “atacs” a València?… Doncs, ni més ni menys, les paraules i els diners d’Omnium Cultural, el qual fins i tot ha gosat de dir que la “Dama de Elche” era catalana.


A la qual cosa jo li diria a na Rita Barberà que la “Dama d’Elx” no és ni valenciana, ni catalana, ni espanyola, molt al seu pesar, perquè la Dama d’Elx és ibera, i res més d’ això senyora batllessa.

I perquè ha fet na Rita Barberà aquestes declaracions?…. Molt senzill, perquè traure el monstre-zombi del anticatalanisme a passejar a discreció, sempre li ha donat al PP=PaellaParty valencià i als seus dirigents molt bon rèdit electoral.

I perquè precisament ara?… La resposta la podem trobar en el fet de què fa poc més d’una setmana el diari El País va fer públics els resultats d’una enquesta d’intenció de vot al nostre País, en la que es feia palesa que el PP perdia la seua majoria absoluta al Parlament valencià, i en la què els partits nacionalistes a l’esquerra del PSPV doblaven les seues intencions de vot actuals.

I la senyora alcaldessa, que és profundament inculta i populista, però que de tonta no en té un pel, va pensar què és ara el millor moment de tornar a donar vida en el castell del Doctor Frankenstein situat a l’ala oest del Palau de Manises de València al monstre de la catalanofòbia, i traure’l a passejar novament pels carrers de València.

Preveig que en els pròxims temps tornaran a ressonar els discursos anticatalanistes per part dels dirigents del PP valencià i en els mitjans de (des)informació al seu servei (C9, LP, ….), tornarà a afirmar-se el secessionisme del valencià respecte del català com si fora una veritat universal, tornarà a aparèixer la franja blava en la nostra senyera comuna de la Corona d´Aragó, com si el propi Rey en Jaume l’haguera portat ell personalment a la conquesta de València, a l’igual que ja han tret al carrer la interessada polèmica amb la denominació del nostre territori, que si País, que si Comu-nitat, que si Regne, que si Regió…. qualsevol cosa és lícita per a aquests crogmanons polítics per tal de mobilitzar el seu calader de vots, encara que siga a costa de tornar a insultar la intel·ligència d’una bona part del poble valencià.

Patraix, València (L’Horta), 20 d’octubre de 2012  1. Si la Catalunya principatina han aconseguit

  sota una mateix Estat espanyol

  que un president com el Sr. Montilla del PSC-PSOE

  parle en català en la seva major part dels discurs.

  Els catalanistes al País Valencià semblen

  haver aconseguit just tot el contrari

  que un president com el Sr. Puig del PSPV-PSOE

  tinga que parlar en espanyol en la seva major part del discurs.

  El que sembla que la visió de règim absolutista

  del catalunyesa del Principat

  no ha valgut des del punt de vista politic

  per tota la diversitat dels nostres territoris

  i alguna qüestió no ha rutllat des del plantejaments

  polítics a la resta de territoris.

  I com diu una dita espanyola

  no cal reconèixer els erros propis

  és millor ‘sostener-la i no enmendar-la’. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent