La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

DE NOU TV3 AL PAIS VALENCIA! Per fi una brisa d’aire fresc ens ve de la meseta, d’on sempre ens arriba el tòrrid i irrespirable ponent.

El Tribunal Suprem espanyol ha deixat sense efecte la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) del 15 de desembre de 2008, en la qual s’anul.lava l’emissió de la Televisió nacional de Catalunya (TV3) al nostre País.

El Tribunal espanyol ha considerat el recurs de cassació interposat per Acció Cultural del País València contra aquesta sentència.
A més, el Tribunal Suprem deixa sense efecte les dues multes imposades pel Consell a ACPV per import de 600.000 euros (800.000 euros amb interessos)

Després d’anys de censura, persecució i ILPs tombades, s’acaba amb una decisió purament política de Francisco Camps que pretenia:

– Provocar l’asfixia econòmica d’ACPV i la seua gradual desaparició.

– Desviar l’atenció de Francisco Camps i del seu govern davant els nombrosos casos de corruPPció que li envoltaven a ell mateix i el seu govern.

– Botar-se tots els tractats Internacionals que garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals, la raó de ser dels quals és la d’evitar que les fronteres polítiques i administratives segueixen un obstacle per a la difusió i promoció de la diversitat lingüística i cultural europea, com és el cas de valencians i catalans.

– Modificar arbitrària i expressament la Legislació valenciana (Llei 1/2006 de la Generalitat) per a poder forçar el tancament de TV3, arribant a l’extrem d’impulsar una modificació de llei amb ACPV com a únic objectiu i destinatari.

– Mentir l’opinió pública en dir que no havia existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9. Precisament Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que va impulsar la creació de Canal 9. També, des d’el 1989, va ser la que impulsa l’arribada de Canal 9 al Principat. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava  acordar la reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat per Francisco Camps a fi de poder continuar la persecució contra les emissions de TV3.

– Negar al poble valencià una televisió en la seua pròpia llengua, la qual cosa va constituir una  discriminació i un atac gravíssims a la llengua i la cultura catalenes pròpies dels nostre País. 

Stop SenseSenyal#… A partir d’ara AmbSenyal!

Patraix, València, a 12 de desembre de 2012.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent