El Tribunal Suprem espanyol ha deixat sense efecte la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) del 15 de desembre de 2008, en la qual s’anul.lava l’emissió de la Televisió nacional de Catalunya (TV3) al nostre País.
El Tribunal espanyol ha considerat el recurs de cassació interposat per Acció Cultural del País València contra aquesta sentència.
A més, el Tribunal Suprem deixa sense efecte les dues multes imposades pel Consell a ACPV per import de 600.000 euros (800.000 euros amb interessos)
Després d’anys de censura, persecució i ILPs tombades, s’acaba amb una decisió purament política de Francisco Camps que pretenia:
– Provocar l’asfixia econòmica d’ACPV i la seua gradual desaparició.
– Desviar l’atenció de Francisco Camps i del seu govern davant els nombrosos casos de corruPPció que li envoltaven a ell mateix i el seu govern.
– Botar-se tots els tractats Internacionals que garanteixen la llibertat de circulació dels productes àudio-visuals, la raó de ser dels quals és la d’evitar que les fronteres polítiques i administratives segueixen un obstacle per a la difusió i promoció de la diversitat lingüística i cultural europea, com és el cas de valencians i catalans.
– Modificar arbitrària i expressament la Legislació valenciana (Llei 1/2006 de la Generalitat) per a poder forçar el tancament de TV3, arribant a l’extrem d’impulsar una modificació de llei amb ACPV com a únic objectiu i destinatari.
– Mentir l’opinió pública en dir que no havia existit la reciprocitat de TV3 i Canal 9. Precisament Acció Cultural va ser la primera entitat cívica que va impulsar la creació de Canal 9. També, des d’el 1989, va ser la que impulsa l’arribada de Canal 9 al Principat. Posteriorment, el govern català va facilitar la recepció de Canal 9 a Catalunya durant dos anys, mentre esperava acordar la reciprocitat amb la Generalitat Valenciana. Aquest acord va ser rebutjat per Francisco Camps a fi de poder continuar la persecució contra les emissions de TV3.
– Negar al poble valencià una televisió en la seua pròpia llengua, la qual cosa va constituir una discriminació i un atac gravíssims a la llengua i la cultura catalenes pròpies dels nostre País.
Stop SenseSenyal#… A partir d’ara AmbSenyal!
Patraix, València, a 12 de desembre de 2012.