La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

BON NADAL A TOTHOM!… I per al 2013 un desig de moltes tones de seny, esperit crític, solidaritat, rebel.lió davant la injusticia i molta DEMOCRÀCIA (amb majúscules).

Des de València BON NADAL A TOTHOM i un desig per al 2013 (i següents…) de moltes tones de seny, d’esperit crític, de molta solidaritat amb els homes, dones i pobles oprimits, de rebel.lió davant la injustícia i sobretot un desig d’una cosa que ens han furtat… DEMOCRÀCIA amb majúscules, per acabar d’una vegada i per totes amb aquesta democràcia amb minúscules que ens estan fent patir.

I per als nostres (des)governants valencians, faig meues les paraules de la Mònica Oltra l’altre dia a les Corts valencianes: 

“En Fabra els ha enviat a tots una felicitació:

Doncs sí, perquè a falta de fe i caritat el que ens quedarà és l’esperança. Per mi, les felicitacions de Nadal han de ser una mica més espirituals, ja siguen religioses o paganes.

Però han de servir perquè puguem créixer en esperit com a mínim…

Jo els desitge a tots vostès un bon Nadal en proporció a la bondat que hagen fet pitjant el botó dels seus escons; en funció del destí al que hagen condemnat els depenents; el destí al que han condemnat els pobres; al destí que han donat als discapacitats amb el seu botó; el destí que els treballadors i treballadores que, en lloc de la felicitació de Nadal del senyor Fabra, han rebut una carta anunciant-los l’acomiadament per un ERO; el destí de famílies que no apleguen a final de mes; el destí que li han donat als que estan en llista d’espera d’un banc d’aliments.

Els desitge senyories un Nadal en proporció al destí que han donat als xiquets d’arreu del món que moren per malalties incurables.

Els desitge el destí que tenen aquells que han quedat exclosos de la sanitat per no tenir un carnet o per no poder encarar el pagament, el repagament i el ‘requetepagament’.

En definitiva, senyories, els desitge a tots vostès el Nadal que passaran els desheretats, els desemparats i els oblidats; el mateix destí dels desafavorits de la terra; aquells que aquests dies tornaran a nàixer en un portal. Moltes gràcies!”

Salut, socialisme i independència //*//

Patraix, València (L’Horta), a 24 de desembre de 2012.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent