El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Votar és de pobres

Deixa un comentari

El lema que encapçala aquest apunt sorgeix de la creativitat que, nascuda amb l’avenir dels temps, va prendre volada èpica entre els situacionistes substrats d’una Diada plural i diversa.

Tot i el seu aparent to humorístic, tan propi dels moviments underground, VOTAR ÉS DE POBRES és d’un realisme superlatiu.

I és que els rics potser voten o potser no, però el seu vot és pura imatge, pura façana, tot i l’anonimat,  Ho és ja que llur influència es gestiona per d’altres vies: finançament de partits, grups de pressió, mecenatge social, inversions en comunicació, advocats de lujo, networking, informació privilegiada per a conduir els temps polítics (els que marquen les decisions electorals),  ,… pures influències, en definitiva.

Votar és de pobres. Ho és com a única via d’influència – legitimadora influència, val a dir- que tenim a l’abast aquells que no som casta.

Suposo que això a la city ho tenen molt clar i no els molesta una Escòcia independent, però sembla que al Madrid cortesano no ho tenen tan clar, tot i prostituir la democràcia continuament i violar les lleis cada dos per tres.

Dit això:

Si els resultats d’una votació fossin contraris als interessos dels privilegiats, què passaria?

Oi més, és possible que els pobres decidim alguna vegada?

O la democràcia sempre necessitarà del capital per existir i, per tant, sempre serem en un carreró pervers dins d’un joc de cartes marcades ?


  1. Vostè diu: “Oi més, és possible que els ‘pobres’ decidim alguna vegada?”.
    Crec que els “pobres” podem decidir cada instant de la nostra vida. Potser en algunes situacions farà por -o mandra-, però és important tenir clar que la vida és pròpia (amb l’ajut de Déu), i que en som responsables del què fem i no fem.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.