El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Som sons

Deixa un comentari

Qui em coneix sabrà perquè els meus fills ballen. És un acte reflex, pura genètica, herencia paterna sens cap mena de dubte.

Dit això, ja escolto les rialles de la colla amb la que tancàvem els antres més infectes del Poblenou en temps massa passats.

I és que jo, el ballar, no el porto a la sang, però la curiositat musical la porto de sèrie. I aquí si que se m’ha de reconéixer el merit d’haver estat l’introductor d’un bon grapat de melodies en el grupet suara esmentat.

Suposo que per això, 9,99 euros del pressupost familiar van destinats a un compte premium d’Spotify que em permet seguir les novetats discogràfiques, escoltar belles glòries del passat i fer descobriments d’allò més curiosos, seriosos i, a vegades, divertits.

image

I és que, som sons, que voleu que hi faci.

I sempre he tingut la dèria de ser la medium entre l’artista i l’oient. Eus aquí doncs algunes de les llistes que em vaig construint i que, si algun dia apugen la tarifa, restaran en l’oblit de les marees digitals.

# Jo vaig néixer
Apunt del divendres 22 de maig de 1970 amb un seguit de llistes que inclouen les notes que sonaven, en algun lloc del món, mentre arribava en aquesta terra.

# Barcelona in more then a day
La meva particular recopilació de cançons on Barcelona és protagonista destacada.

# Cants d’EGB (i BUP&COU)
Els èxits dels anys 1976 – 1982, més alguna perla posterior i alguna cançoneta de la meva EGB particular.

# Censura’m, xato!
La idea me la dóna l’Enderrock i jo tinc la intenció d’anar-la amanint amb cançons que van passar pel sedàs de la censura durant la Dictadura.

# El Desertor Ocasional i El Desertor Skasional
Són el Castor i el Pólux d’un bloc tranquil, pausat, relaxat i que recull desercions d’aquest món en algun lloc amagat del món digital.

# Guerra Nuclear
Jotdown Magazine em posa sobre la pista i jo l’amaneixo amb cançons que han tractat aquesta bonica amenaça afillada en el ventre de la Segona Guerra Mundial i que sempre és present entre nosaltres.

# Les Shazamades
Hi ha gent que, pel carrer, fa fotos. Jo capto sons, tonades i músiques. El que sona pels llocs on em bellugo, si és al Shazam, ho trobes aquí. De vegades, faig trampes.

# Made by Maureta
Veure una bateria en una habitació folrada de capses d’ous en un edifici de Rambla amb Taulat, et fa fer aquestes coses. Tot el què en Xavi Maureta té per l’Spotify és subjecte de caure en aquest sac.

# Música i Drets Humans
Amnistia Internacional en fa exercici i jo en faig llista de reproducció que vaig engreixant cada cop que una cançó tracta aquest món tan ampli com oblidat de la humanitat.

# SI – Selecció Impulsiva
Amors a primera vista. caçons que escolto i m’agraden i me les guardo en aquest lloc per amanir les hores mortes.

# Un dels nostres
La meva flaca oblidada és el cinema. Les pel·lícules em van fer estudiar guió per a cinema i televisió i, entre ells, n’hi ha que resten ocultes en algun indret de mi. Goodfellas possiblement sigui la que les resumeix a totes i d’aquí aquesta llista.

# Voy, Voy
Ai en Fermin! Ai en Fermin! Poeta i mestre, mestre d’ales obertes i arrels fondes. Voy, voy parteix d’un Peret – Muguruza i es va embrancant en un submón sense fi. Un món que no sé si només m’agrada a mi.

Tria i remena, buscar les que sien col·laboratives i, si vols guardar-te l’apunt, cada cop que tingui llista nova, l’afegiré per aquí.

Et fa?

Aquesta entrada s'ha publicat en 01d. Anem al jaç, General el 4 de desembre de 2015 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.