El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Reflexions arrel d’un nou atemptat

Deixa un comentari

La mort es fa present de bell nou, i com cada dia, al món. Aquest cop però no és pas una mort natural i tranquiła, sinó una brutalitat sense srntit d’aquelles que ens retornen la infausta sentència de l’home és el llop de l’home.

Com sempre que la mala mort s’apropa a casa, els mitjans de comunicació alimenten llur ona expansiva i el terror paralitza la raó.

Ahir, Paris va viure una gran jornada de catarsi col·lectiva encapçalada per un bon gruix de manaies arribats d’arreu d’Europa.

Hipocresia pura per part d’aquells que inciten l’odi al diferent amb valles artificials i guerres llunyanes que ens volen fer creure que es fan per la nostra seguretat i l’interès de les nostres nacions..

Acabades les guerres són empreses multinacionals finançades per “rics occidentals” les que reconstrueixen cases, ponts i camins per als supervivents de la massacre i no ho fan pas gratuïtament i desinteresadament.

Els dos francesos que van entrar al setmanari satíric de París, i llurs còmplices d’igual nacionalitat, són mers soldats d’una guerra injustificable, són veïns nostres, veïns de barris segregats i exclosos, veïns que han trobat sortida a llur precaria situació esdevenint herois -creuen ells- gràcies a algú que se’ls va escoltar, els va atendre i els va treure de l’avorrit pou de la miseria diària d’alimentar l’odi i la ràbia a una França hermètica i mancada de llibertat, igualtat, fraternitat.

El fanatisme és un sentiment sectari, és l’àcid que penetra en cors debilitats per la nostra inòpia social. Encegats per viure amb el nostre cotxe, la nostra casa, la nostra feina, ..  oblidem que hi ha molta gent que no viu en vida, que malviu en barris depauperats i en condicions infrahumanes.

Ells són les primeres víctines potencials dels fanatismes, ja es diguin Estat Islàmic, Front Nacionel o Frente Atlético.

Aquí és on nosaltres hem de ser capaços d’arribar. Aquí, en la proximitat, és on tenim la batalla de la mutua integració entre veinatges. Aquí és on hem de començar a construir la vacuna contra els fonamentalismes de tota mena. Aquí és on hem de viure el dificil art de conviure.

Fet aixó, la victòria sobre el terror és assegurada i, la política migratòria d’Europa, molt més fàcil. Perquè és en el reconeixement sincer i la mescla de realitats on nia la llavor del respecte mutu de les persones i llurs circumstàncies. Un fet que, de ben segur, farà més fluïdes les interaccions i menys densa la pressió sobre les fronteres d’Europa, tallant de soca-rel les temptacons sectaries i fonamentalistes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.