El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Practica el renfing! L’esport de moda.

Deixa un comentari

Ni rafting, ni trekking, ni kayaking, ni… l’esport d’aventura més bèstia i trencador que es pot practicar en l’actualitat és el renfing! Si, senyor: El RENFING.

El renfing és un esport d’aventura que presenta dues modalitats d’exercici que, de ben segur, no et decebran pas:

– El renfing temporal és una modalitat consistent en arribar a l’estació amb temps sobrer per no fer tard a la feina, prendre un cafetonet i xerrar una estoneta amb el cantiner i la resta de passatgers del diabòlic artefacte. Ara bé, quan arriba l’hora de passar el tren, aquest no arriba. Lògicament, ni tan sols el xicot de l’estació en sap els motius. Per què n’hauria d’estar informat? El cost d’una trucada disminuiria la rendibilitat de la línia. No pas, per Déu! No pas! Finalment, i quan ja passen uns minuts de l’hora conviguda, la veu metalitzada de vès a saber qui t’indica que el tren arriba amb retard. Aquesta si que és bona! No és més sensat dir-t’ho quan la informació és avinent i no quan ja saps que el tren passa tard! Bé. Si tens sort, pots viure la variant més escandalosa d’aquest esport: l’eliminació d’un dels combois. Guau! Que guai! Quan aixó passa, l’adrenalina despresa pel teu cos pot arribar a nivells increibles i començar a bramar com un condemnat en pena o un viatger de qualsevol muntanya russa del món. Somina com et sents, saps que arribaràs tard a la feina. És igual! Amb el que gaudeixes fent renfing, qui pensa en la feina? Malgrat tot, puges al tren perquè et saccegi com si fossis un sac de patates muntat a les olles giratòries del latigo. Lògicament, el vehicle ha de guanyar temps per fer els creuaments adequats en via única. Si tens sort, fins i tot aquí podria fallar. Però aquesta variant si que és menys habitual. Per sort!

– El renfing social, l’altra modalitat, sol ser molt més habitual. Trens plens de gom a gom, sentors de carn humana rebullida pel calor d’una calefacció disfuncional o glaçonets de gel estosegant per una refrigeració pròpia del Pol Nord. L’eròtica de la Renfe en la seva màxima esplendor! Algun xavalet que brama -a vegades, la quitxalla és molt més intel·ligent que els grans-. El renfing social és una barreja de comboi de bestiar camí de l’escorxador i de pulsions olfactives primàries. Aquestes s’incrementen si tens sort que la iaia pressumida del costat s’hagi farcit d’algun perfum infecte que t’omple els narius i, a vegades, et fa vomitar.

Sol ser una variant de curta volada que sol ser consecutiva i/o simultània al renfing temporal i que acaba de fer més agradable el viatge amb els trens que et porten al futur. Ai carai! Quin tros de futur!

En definitiva, s’ha de tenir militància de sant per seguir prenen el tren dia sí i dia també en aquesta diabòlica línia de Puigcerdà. La línia que, com totes les de la Ret Nasional de Ferrocarriles Españoles, ens mena a l’esplendorós futur que anuncia la companyia dins i fora dels vagons. Vinga, home, no t’ho pots perdre! Vine a gaudir del plaer del risc: Vamus al futuru! que ens diuen els amics de les aus de llarga volada. Iupiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aquesta entrada s'ha publicat en 04. Renfing el 8 de juny de 2006 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.