El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Pilar de 7 folrat, collita del 69

Deixa un comentari

El passat cap de setmana, 12 d’octubre, dia del Pilar, el món casteller, sobretot el de camisa vermella, va estar d’enhorabona.

I és que, en la Diada de Santa Teresa, la colla més antiga del panormana casteller actual va recuperar la fita històrica de carregar, com aquell 23 de novembre de 1969, el pilar de 7 amb folre.

Ells, els Nens més vells de la castellística actual, van ser els primers en coronar-lo al segle XX, tot recuperant una mítica construcció que, en aquells moments, només estava documentada al 1835 a Valls.

El diumenge 12 d’octubre de 2014 doncs es va fer justicia històrica a la Plaça Vella de la capital del Penedès més entranyable.

I, la màgia que s’oculta rere les construccions humanes va fer possible un maridatge sublim. I és que, a la Plaça Comas de Les Corts, just davant de l’estatua al bon vinater emigrant penedesenc, la Colla dels Castellers de Barcelona, nascuts uns sis mesets abans de la fita vendrellenca, justament a les platges de la vila nadiua de Pau Casals i, per més inri, amb un pilaret de quatre, descarregava la històrica construcció, sense la polèmica d’aquell pilar amb infausta despenjamenta de la Mercè del 2009.

Dolços llaços històrics que, de ben segur, van despertar un murri somriure en els llavis del bonàs de l’Emili Miró, emigrant vendrellenc, gran casteller i vital ànima perduda en les gernacions barcelonines i terrassenques que el van rebre per a dinamitzar, agermanadament, una tradició tan màgica que permet instants tan sublims com aquest doble pilar de regust vermell i de sabor mariner i celestial.

Els pilars de 7 vermells en perspectives confrontades
Els pilars de 7 vermells en perspectives confrontades

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.