El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

L’espectacle més gran del món!

Deixa un comentari

Si. Ja ho sé. És trist començar la croniqueta d’una matinal al circ amb el títol d’una superproducció americana. Oi més quan el circ on un va es caracteritza per la proximitat dels estels al públic assistent.

El Circ de l’Alex Zavatta et proporciona un espectacle artesanal, de proximitat i que, en aquesta ocasió, cerca la complicitat del cinema per apropar-se al imaginari de xics i grans.

Impagable i inesborrable les cares del menut de quinze mesos i la mossa de tres anys des de l’inici de tot plegat. Gran mèrit d’uns professionals que han lluitat contra el costumari del menut, avessat a fer la migdiada en aquelles hores. Haver perdut aquesta batalla impossible no treu ni un bri a uns professionals que han tingut enxufada tota l’estona a una menuda extasiada davant la màgia del circ.

image

Ella ha sortit alegre i convençuda d’haver viscut tot un món en dues horeres. Jo, d’haver recuperat la innocència dels menuts i, l’avi i l’àvia, d’haver viscut una màgia ben propera. La màgia arcana, traficional, mancada de luxosos efectes especials que dóna el circ i la seva gent.

Alguns, des que es van prohibir els animals al circ, asseguren que aquest art cada cop és més teatral que altra cosa. Jo, en canvi, he viscut altra vegada quelcom que el teatre ja voldria. El circ és pura màgia, és fer fàcil, l’impossible i és la cara d’una nena que no pot amagar sentiments ni ànima. El teatre és el que busca ésser com el circ. El cinema qui il·lusiona amb efectes especials. El circ no necessita ni d’un ni de l’altre. Eps! Això si, aprofitant-los tots per encardinar-se en l’imaginari col·lectiu dels temps que corren.

Gràcies, mestres de la il·lusió. Gràcies per permetrem gaudir de la primera circada de la filla i per demostrar-me que, malgrat tot, segueixo essent un infant, l’innocent infant del capitán.

Lluís de Taradell


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.