El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Les muntanyes de la lluna (17) Madame Kim

Deixa un comentari

<< capítol anterior

La casa de la Kim és gran. De fóra estant et recorda una d’aquestes cases típiques de la ruralia dels Estats Units o d’alguns llocs de Centre-Europa. Una nena juga amb un patinet que té un parell de globus enganxats.

– Madame Kim?
– No, no sóc pas jo. Ara la crido.

Una amiga de la Kim l’hi ha anat a donar un cop de mà durant uns dies d’aquest agost. La Kim ens saluda i ens pregunta per l’Eloi.

– No el coneixem personalment, nosaltres?
– Ah! No? Em va dir que venien uns amics seus de Barcelona!
– Si. Som de Barcelona i et vam conèixer a través d’Internet. Però no el coneixem personalment.
– Aquest paio és ben boig – ens respon tot rient.

La Kim cuida uns vuit nanos orfes. Quatre d’ells ja són força gànguils i l’ajuden amb l’hort, els platanars, la granja de gallines i les feines de la llar (fer el dinar, netejar el tros, cuidar persones desnodrides, …). Els altres quatre tenen menys de deu anys i són els fills de Madame Kim. Orfes que troben un lloc on hostatjar-se i tenir una bona família.

El dinar a ca la Kim és farcit d’anècdotes i rialles. La Kim té un caràcter ferm, és una persona d’una força massa humana. Amés, avui, és l’aniversari de la més menuda de la casa. I nosaltres tenim la sort de compartir amb ella aquesta taula. Parlem de tot, però sobretot del món i dels problemes d’Uganda. Per sort, hi ha una bona xarxa social que, com les famílies extenses, els veïns que encara s’ajuden o les entitats com la de la Kim o els d’inMovement del primer dia, sostenen el quart món d’aquesta societat tan diversa i tan humana.

La Kim, a més a més, dels nanos de la casa, visita les famílies del rerepaís de Kyotera i està iniciant un programa de nutrició per a millorar les condicions alimentàries d’aquest raconet deixat de la mà de Déu i del govern d’Uganda.

A la tarda, pugem a un turonet i gaudim d’un paisatge sublim, mentre una pluja fina ens xopa la cara.

Tornem amb la feina feta. Desfem camí: Primer amb un boda-boda que, canviant de camí, es mostra molt més afable que el de l’anada. Després amb un taxi exprés que corre com un mal esperit i no s’atura fins a Kampala! Malgrat les obres, malgrat la nit, malgrat estar ben a punt d’atropellar un indigent que, a les vores de l’estació de taxis de la capital, s’arrossega pel terra sense cames.

capítol següent >>

A peu d’apunt 15 de novembre de 2011:

Qui és la Kim? (via activa solidària)

Una visita de l’Eloy a la Kim del 2010
gravat per al programa ACCIÓN DIRECTA
de La2 de TVE ((via activa solidària)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.