El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Ja tinc targetes noves!

Deixa un comentari

Dimecres d’aquesta setmana em van arribar les flamants targetes noves a dues tintes (el vermell de l’escut municipal i el negre de la polida lletra que defineix el meu lloc dins l’Empresa i les dades de contacte tradicionals. A saber, adreça postal, telèfon de la oficina, correu electrònic professional i l’adreça web del lloc corporatiu.) i dues cares (la de català i la de l’idioma dels dos noms – castellà o espanyol -).

Res a dir sobre els elements informatius de les targetes, però potser si per l’excès de text en una cartolina tan menuda, oi més quan es repeteix per ambdues cares la mateixa informació. I és que la targeta no respira, sembla com si el pes de l’Organització hagués caigut damunt seu i trasllades la seva feixuguesa al paper.

Aquest però no és un cas aïllat que només es produeixi a l’Empresa on treballo. De targetes, n’he vist un munt, i sempre es reprodueix el mateix patró: com més gran és l’organització, més tradicional és la targeta que et faciliten i més dades hi posen.

Per a mi, una targeta de visita hauria de contenir tres únics elements: El nom del portador, l’anagrama de l’entitat o empresa on treballa i un codi QR (acompanyat, si es vol, d’una URL) que meni al receptor de la targeta a un fitxer exportable a la seva agenda de contactes personal.

La resta és lletra inútil o, encara pitjor, boira que amaga la utilitat de l’eina professional que és una targeta de visita.

Entrant al contingut de la mateixa, i aquest faig un gir de 180°, descobreixo, de bell nou, que encara som tècnics a la família: ho fou el meu avi, arreglant cotxes i fent reixes de balcons; ho fou mon pare, darrere un torn de precisió, i ho sóc jo, fent anar el magí i les eines precises per posar ordre i sentit a les activitats de Formació per a les Empreses de Barcelona Activa, agència que com va més, més s’integra en el conglomerat de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

Això si, per a tenir el mateix nivell professional que mon pare, jo he hagut de fer estudis universitaris, cosa que ell no va necessitar. Segur que progressem adequadament? Segur què ho fem si per mantenir nivell socio-econòmic ens cal estudiar molt més que a les generacions que ens precedeixen?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.