El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Ja no cal el Carnaval?

Deixa un comentari

Vivim en una xarlotada de món que fa pena i vergonya. Un món on la pelladura de les persones es veu obligada ha ser més gruixuda que la pell d’un senglar.

Em fa vergonya ésser europeu cada cop que miro noticies de debó i trobo rostres famolencs, mirades perdudes, cossos demacrats per…

La democràcia va néixer a l’antiga Grècia dels clàssics occidentals, la democràcia regia el món dels homes lliures, però no pas la de llurs esclaus. I la democràcia, tal com la vivim, és fidel als seus origens, privilegi d’uns pocs, del demos, del poble lliure, però no pas dels nostres esclaus.

Estirat al llit, em miro el pijama i el veig ple de sang, suor i llàgrimes, de la pols dels carrers sense asfaltar, de la ferum de mitjans de transport col·lectius mancats de les comoditats occidentals.

En ma vida, m’he sentit realment viu i lliure en dos paratges diferents: entre la immensa solitud de les muntanyes; i entre gent senzilla i molt humana a l’Equador, Uganda i Mauritània.

El record de les fortalesses dels blanquets i llurs socis vistes des dels espais de vida dels autòctons d’aquests indrets, ajuda a veure la falsedat d’aquesta democràcia que ens permet votar.

Som a Carnaval. Abans era un temps per a riure del món i les autoritats. Ara ja no cal. Ara és temps per a lluir la millor disfressa teixida amb la pell i la sang dels nostres germans.

Lluís de Taradell


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.