El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

I tu. Què ets? Polític o idiota?

Deixa un comentari

RT @celescolorado: Tos piensan y se mueven cuando les tocan sus intereses, ni antes ni después, por eso nos derrotan.
#Fraternidad

Aquest apunt neix d’una conversa feisbuquera amb un podemista valencià dels més convençuts i devots.

L’indret on ha tingut lloc, ha estat un grup de facebook de nom tan clàssic com Foro de Izquierdas i d’arrels i direcció, si no vaig errat, andaluses, tot i que s’hi encabeix gent d’arreu de la pell de brau i afins.

El passat 24 d’abril, un servidor hi publicava la imperdible entrevista que la gent de Jot Down feia a en David Fernández, periodista, cooperativista i, m’ensumo, millor persona.

I començava l’habitual tirallonga de comentaris tan pròpia d’aquesta ágora política de nom tan romà com membres tan enrucats en llurs posicions que sovint recorden la Barcelona assetjada de la Guerra Civil.

El cas és que els comentaris van acabar en un diàleg entre el susdit individu, il·lusionat amb l’artefacte polític al qual milita, i un servidor, allunyat del joc de partits i apropat al ‘nou cooperativisme’ que genera un nou món alternatiu al capitalisme depredador i, si es vol, tot i que sense militància, tastaolletes d’opcions que, com la CUP o l’anarquisme, defugen lideratges individuals i cerquen la direcció col·lectiva i el més propera possible a les persones. No se si m’explico.

El debat en qüestió ha girat sobre tres temes:

1.- La institucionalització i canalització de les lluites veïnals a través dels nous partits està buidant els carrers, de protestes?

2.- Podemos i Guanyem són un globus mediàtic sorgit de la fama d’en Pablo Iglesias i l’Ada Colau o, en canvi, són moviments sorgits del carrer?

3.- No hi ha massa opcions d’esquerres, o des de baix, disponibles per a l’electorat?

Lògicament, no ens hem posat d’acord en cap dels tres eixos de debat, però si que ens hi hem posat en el contingut de la següent aportació de l’implicat podemista del sud:

Para no pelearme tanto con el corrector, y porque pienso antes en castellano que en catalán, vuelvo al castellano. Cierto, político es quien se ocupa de la “polis”, lo público; y ahí quiero estar siempre porque, por contra, al que se ocupa solo del “idio”, de lo propio, se le conoce como idiota. A veces el lenguaje sale en nuestra defensa.

I aquí és on ens hem trobat, en el punt de destriar la fina línia que, avui per avui, diferencia els polítics dels idiotes, entenent que ambdós tipus de persones són dins i fóra de partits polítics i d’altres organitzacions que, si fosson com han de ser, maldarien per la felicitat de les persones humanes d’arreu, la pròpia inclosa.

I tu, què ets? Polític o idiota?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.