El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

El fill de Can Cadena

Deixa un comentari

No, no. Yo nací en Can Cadena, una antigua masía del siglo XVIII situada en el barrio de la Verneda. Mi tío era el masovero y yo le ayudaba en el huerto” (Pasqual Molina, pastor de cabres)

 

Ahir, tot fullejant el diari en paper (oh! Sacrilegi! No era per Internet!), em vaig trobar noves d’un fill de Sant Martí que cuida cabres al Penedès.

La cosa no passaria d’aquí, si no fós per la imatge que l’entrevista ofereix dels pastors (motos, internet, opinió contrastada,actitud rebel contra les administracions i els poders públics i privats, …).

De pastor, jo n’he conegut un parell. I els dos m’han semblat molt més intel·ligents que el què la seva aparença mostrava: El pastor de les cabres de Can Gat és del sud, té la passa àgil i és un paio que viu la vida que li agrada. El dels ramats de Coma de Vaca, és de Tregura i puja amb moto per cuidar vaques. Ho sap tot del seu tros de món i, con què és un xic viatjat, també en sap d’altres. Parlar amb ell és una batalla dialèctica on, la seva sornegueria i pastorivola sorpresa, et fan sentir davant d’un Socrates que, amb preguntes i comentaris, et canvia el què el teu cap pensa.

Res, tu! Que, en vigilies que ens apujin l’IVA, i amb la ressaca de l’Estatut, la crisi, el futbol, … val la pena anar a dar un tomb, i recordar els pastors amb idees i una vida que, de lluny, sembla fora d’aquest món, però que, quan t’hi apropes, és farcida de filosofia i idees.

Res. Que avui no tenia ganes d’escriure, i m’ha sortit això del pastor de Can Cadena, del pastor de la Verneda.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.