El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Aquests que parlen d?un passat massa present

Deixa un comentari

Filant el segon recull del Somni dels Bruts, les urbaLiades, he topat amb uns quants revivals que ens recorden d’on venim.

El foto àlbum Odio Obedecer d’en Xevi Mercadé, l’Harto de todo d’en Jordi Llansamà i el Que pagui Pujol d’en Joni D; s’han unit a la recuperació dels textos d’en Pau Malvido per part d’Anagrama per a fer arqueologia de les generacions que precedeixen al Somni dels bruts.

El Somni dels Bruts és una novel·la que s’autoescriu, una nina russa que s’encadena d’un llibre al següent per resseguir, de primer, als hereus del món llegat per les generacions suara esmentades, però que intenta anar més enllà i denunciar, a través de la ficció, la perversió d’una ciutat que s’ha desfet a ella mateixa.

Paraula de Vàndal és un crit desesperat d’un creatiu xaval de barriada amb el cervell trastocat per les icones i els missatges del consumisme desenfrenat. N’Iu Murallis és un més dels nens de la generació Txernòbil, d’aquella generació que tenia 16 anys l’any 86 i que va veure’s anorreada per uns Jocs Olímpics que, canviant la fesomia de la ciutat, ofegaven les alternatives del fes-t’ho tu! sota tones de disseny i subvencions.

urbaLiades, el volum que signa en Xavier Xoll, aprofundeix en la mateixa generació, però des de la visió d’un home de mitjana edat que, des de les profunditats de l’atur de llarga durada, s’endinsa en una segona tongada de relats d’en Iu, hi posa ordre i intenta trobar les referències que salpebren les narracions.

Si Paraula de Vàndal ja va per la segona edició, urbaLiades veurà la llum ben aviat i, ambdues obres, es presenten en format fes-t’ho tu!, és a dir, a través d’un sistema d’autopublicació sota demanda i en dos formats: el sempre estimat paper i el més modern eBook, el llibre digital d’aquests temps d’ara.

D’aquells anys de misèries i derrotes, en sorgeixen aquestes escadusseres victòries que omplen les places de les ciutats d’arreu del món.

Dura insacietat brutal! Oi!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.