El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

A bodes em convides! (I): Les raons d’un viatge

Deixa un comentari

Ací estic de nou. Esperant que vingui el tren nostre de cada dia, perquè em porti a la feina. Aquest cap de setmana però, he canviat els rails per l’asfalt i la ferralla pel cautxú. És possible fer 1.377 quilòmetres de cotxe i anar de casament en menys de 30 horetes? Vols saber com es fa i se sobreviu?

Crec que la primera i espectacular trobada amb en Carles fou la nit del meu divuitè aniversari a una tasca del Barri Antic de Barcelona. Aquell gloriós dia vam acabar dormint als jardinets de la plaça de la Universitat amb una ombrel·la del Kahala enganxada entre l’orella i el cap. Sí. Ja ho sé. Tots hem sigut joves alguna vegada, no?

Després van venir unes quantes curses de Lamborghini, alguna miniclasse de VisualBasic que no m’acabava d’entrar, la fal·lera comuna per BladeRunner, …. La primera vegada que va baixar a Madrid no s’hi va acabar de trobar bé i va tornar cap a casa. Sembla que no acabava de trobar el tremp a aquell país d’hiverns gelats i estius xafogosos. Però, vés per on que un dia de bona festa castellana, va conèixer una mena de nimfa riallera i segura d’ella mateixa i, de cop i volta, l’adaptació a aquell país estrany i llunyà es va capgirar i la ciutat no li va semblar tant forastera. De tant esperar el final, la sorpresa d’un casament a Sant Llorenç de l’Abocador d’escòria ja no és tant important. Com hi puc anar?

Divendres al vespre , tinc Aplec dels Obstinats a Santugènia i diumenge al migdia, celebració familiar i de les bones. Quants anys fa que es van casar mons pares? 43? 44? 45, potser? Fa més de 50 anys que es tiren floretes! Mare de Déu Senyor!!!!

La primera visita obligada per apamar el camí és un rutòmetre gratuït d’Internet on em diuen que de Taradell a Sant Llorenç hi ha 686,6 quilòmetres i que es fan en 7 hores i 49 minuts. L’avió demana d’un desplaçament afegit de Madrid a Sant Llorenç, de Sant Llorenç al Clot del Pomerar i del Clot a Madrid una altra vegada. El lloguer d’un cotxe no em convenç i la independència del viatge propi i el cuc de l’aventura m’animen a navegar per les carreteres al meu lliure albir. La decissió és presa: Baixaré amb cotxe a ciutat per provar les sensacions i accelerar la tornada a casa, dormiré divendres a la tarda, aniré a l’Aplec dels Obstinats al vespre i pasaré la nit a la carretera amb bon acompanyament musical per rememorar els vials del passat i destensar els muscles. I és que, qui no faria qualsevol cosa per anar al casament d’un amic de lluny?

Com va dir el Jorge, un vell amic de Sevilla, no em volia perdre el casament del Carles.

Aquesta entrada s'ha publicat en 08. On tour el 25 de maig de 2005 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.