El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

A la serra de vora el mar

Deixa un comentari

Grazalema és una perla oculta a l’interior de Cadis, un tresor amagat rere les platges d’aquest tros de món ocupat per sevillans amb ganes de sol i serena.

Guadarrama desprèn l’aroma d’una història farcida de mestisatges furtius i anhels de llibertat. Una història encimbellada per llur passat musulmà que perdura en lletra dura: Guadarrama, Benamahoma, Majaceite, Guadalete, esglèsies que anaguen velles mesquites cristianitzades i ja, molt més modern, la figura suprema de El Tempranillo, veritable ànima lliure, bandoler entre bandolers que, com a Taradell, es recorda any rere any en festes populars i participatives

Els replecs dels cims d’aquesta serralada supuren rius d’històries, rius que neixen a l’excels El Torreón, les Agudes locals, mole impúdica des d’on admirar el punt mateix on mediterrània i atlèntic es besen i es toquen les aigües.

Pobles blancs, de carrers estrets i fresquívols, construits per vèncer la calor de l’estiu i el fred de l’hivern.

El contrast entre Rota i Grazalema és total. Rota és bullici, Grazalema, calma i pau.

I què dir de la Villa Turística, el nostre hotel? 

Habitacions correctes, espais comuns excelsos, cuina esmerada i una piscina d’aigua gelada que reconforta cos i ment a la vegada.

Des d’allà, des de les habitacions de l’hotel, un hom pot dialogar amb el poble de Grazalema que li és just davant per davant. Una Grazalema que, diuen els entesos, és d’origen àrab i deu el seu nom al fet d’ésser fortificació natural d’alçada. 

Certament, des d’aquí, des del balconet de l’habitació número 13, sembla ser una perllongació blanquinosa de la imponent serralada que nia damunt seu.

Ah! Si! I si enlloc de pau, voleu festes, són ara, del 19 al 22 d’agost i són farcides d’activitats per la canalla, veritables protagonistes d’una sierra que, com el Montseny, és feta per ells, per ells i per nosaltres

Up the Sierra!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.