El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Escoltant veus del 77

Deixa un comentari

A vegades, sento veus.
A vegades,
recordo cartells imprecisos
amb rostres que es volen
atractius

Escric empès per una troballa que m’ha semblat reveladora i que em resulta d’incalculable valor històric.

La troballa l’he feta en aquesta realitat paral·lela que és l’spotify i encara no sé ben bé com ni qui m’ha empès vers aquestes gravacions d’uns temps d’il·lusionant trempera.

Es tracta d’unes gravacions fetes pel segell Edigsa i presentades públicament al maig del 1977, just un mes abans de les primeres eleccions ‘democràtiques’.

image

El doble LP és un cant coral on, els principals representats dels incipients partits polítics del país, més algun independent de renom, granen llur pensament i el del partit que governen.

Poc després de la troballa, m’assebento, per una nota en premsa d’aquell mateix any, que el treball en qüestió tenia, com a complement, un LP amb una llarga intervenció del President de la Generalitat, Josep Tarradellas.

I pel magi se’m passa el pensament de portar aquells documents sonors als temps d’ara. El long play d’en Tarradellas el faria n’Artur Mas i, en l’altra gravació hi haurien les veus de la Gabriel, en Jonqueras, en Romeva o en Fernández, entre més.

Hi ha alguna Edigsa disposada a fer història de la nova Transició i el nou Procés Constituent que estem vivint col·lectivament?

Lluís de Taradell

Aquesta entrada s'ha publicat en 03a. Política, General el 11 de desembre de 2015 per Lluís Mauri Sellés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.