El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Ya vienen los Reyes Magos Ya vienen los Reyes Magos caminito de…

Deixa un comentari

Sevilla és ciutat de pasacalles. Ho és un en força ocasions, però sobretot ho és per Setmana Santa i per Reis.

La cabalgata d’ahir, 5 de gener, és un espectacle digne de viure. I dic de viure, perquè més enllà de la bellesa dels seus carruatges i les ambientacions que l’envolten, la principal figura, el protagonista màxim és el poble, la gent, els acompanyants dels monarques que, a Sevilla, reben el nom de beduinos i que, com els nazarenos de la Setmana Santa, esdevenen icona d’una festa que, més enllà de llur simbologia catòlica, apostòlica i romana, desprèn l’aroma transgressora dels peons alçats en protagonistes de la funció.

Poques famílies sevillanes no deuen tenir un beduino i un nazareno entre els seus membres. Joves i no tant joves fan la llarga passejada que suposen les sis horetes ben bones de recorregut.

I no només passegen els beduinos, sinó que també llencen caramels a la gernació que s’agombola pels principals carrers de la capital andalusa.

La batalla entre pares, mares, avies i criatures per caçar llaminadures pren volada èpica a les vores del Guadalquivir. Encara no entenc com no hi ha més hospitalitzats. Suposo que la màgia del moment hi fa més que el seny dels contendents.

Hi ha veritables artistes de la comitiva reial. Gent amb l’habilitat de precisar perfectament els millors llocs per seguir la comitiva, la ubicació exacta per pescar més caramels, l’instant just per treure el màxim profit de la festa.

D’altres, els més agosarats, omplen de gom a gom el Puente de Triana, veritable pont tibetà que fimbreja pel pes de carruatges i beduins. La bellesa de la lluminària creuant aquest punt només és comparable, diuen els locals, al pas de la trianera pel mateix indret la madrugá de la Setmana Santa.

Anem-no-en però a dormir i espiem si, aquesta nit, vindrà un rei o un beduí a deixar-nos el carbó que el nostre comportament indigne ens ha fet just mereixedor


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.