1 de maig de 2011
1 comentari

Con lo del mal y Almansa

 

Con lo del mal y Almansa pasa como con lo de los chistes de Lepe: se ha convertido en un mito histórico con una base real, pero con una visión un poco romántica de la historia

 

La recreació històrica de la Batalla d’Almansa, és un acte pensat per donar a conèixer la ciutat, fomentar el turisme. Queda molt vistosa per la posada en escena dels actors vestits amb vestits de l’època.

Herminio Gómez és president de la Asociación Cultural 1707, organitza amb l’ajuntament d’Almansa els actes conmemoratius. Mal sabor de boca deixen les seues declaracions publicades el 24 d’abril al diari Levante EMV. Poca sensibilitat demostra este senyor, en comparar el refrany que diu “Quan el mal ve d’Almansa a tots alcança” amb els acudits de Lepe. El sr. Gómez sembla ser que no té ni punyetera idea del que va suposar per als valencians perdre eixa batalla, a la qual Almansa no va aportar cap mort, tan sols el terreny. Amb eixa dita sr. Gómez els valencians hem transmés de pares a fills durant segles, el sofriment, la invasió del Regne de València amb la força que pot donar una victòria militar. La pèrdua de drets, la prohibició de la nosta llengua en documents oficials i actes públics, la repressió d’un poble. Tot això “por el justo derecho de conquista”. Clar, la seua perspectiva davant la dita és la d’un castellà. Com a vosté no li han prohibit parlar i escriure castellà en Almansa, ara pensa que lo nostre és una visión un poco romántica de la historia.

  1. Lo de “Sicania”, a las Provincias, del Chema Fuster Cunyat, era de vergonya. Quasi fa una lloa del fet…i acabà el tio amb un “aprendamos de la historia para que la historia no se repita”. Avís per a ‘nacionalistes’…què ja em diràs tu… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!