Dr.Cat, l'esgarrapador

L'actualitat anticolonial

14 d'octubre de 2008
General
0 comentaris

UN NOU LLIBRE DEL DR. CAT A BARCELONA. 15-OCT AL VIA FORA! DE GRÀCIA Per Rot Stewart

A l’esquerra, el Via Fora! de Gràcia (el primer de la franquícia del rotllo) i a la dreta el camarada 64 (o és el 21?) en l’època en que comandà les “Unitats Guipaires”(servei d’intel.ligència) de la Lliga Anticolonial. Malgrat èxits com el cas “Bin Laden de Montjuïc” els guipaires sofriren nombroses infiltracions, degudes al fet de dur màscares que si d’una banda els garantien anonimat, de l’altra resultaven ideals per a camuflar talps i espies enemics.

Avui, dia 15 d’octubre, a les 20.30 es presenta al Via Fora! de Riera de sant Miquel 25 de Gràcia, el darrer llibre d’En dr. Cat publicat per Mina. El llibre titolat (ehem!) “S’ha acabat el bròquil” duu per subtítol “Independentisme per a no independentismes”. Val a dir que ni el títol  trincaire, ni la coberta són idea d’en Cat sinó una gracieta de l’editor … I un cop salvat l’honor d’en Cat, segueixo amb la presentació. Donada la naturalesa clandestina (per no dir directament botzinaire i mastegatatxes) del nostre líder en Cat que acostuma a defugir actes públics, l’acte el conduiran els seus deixebles autoritzats. Es tracta d’aquells tres ganapiots lligaires que responen als noms de combat de camarada 7’5, camarada 64 i camarada 21. Mai recordo quin és quin, però tant és…  Com ja és habitual són els que seran aquesta nit a Can Via Fora. Siguin més o menys totxos, una cosa és garantida: subversió i diversió a parts iguals.

La veritat és que a banda de presentar aquest llibre imprescindible, no sé que més s’empescaran aquell trio-meravelles. Podrà ser divertit o una poca-soltada lligaire, ja ho veurem. Ara bé, el llibre en sí ja és un altra cosa. Jo l’he llegit amb creixent satisfacció i podria adduir a seu favor els següents punts:

1. El llibre és del tot original i pertinent. Perquè tots els llibres independentistes que conec estan adreçats –more or less– als mateixos independentistes o afins, mentre que aquest interpel·la directament un públic no independentista -una altra cosa és si hi arribarà o no- i per tant presenta un novetat i un plantejament totalment insòlit. Funciona a més com a reforçament ideològic per als convençuts amb pocs recursos argumentals. Vaja, com un 3 en 1 però sense aquella olor tòxica i enllardament de dits…

2. Prescindeix (o quasi) d’arguments emocionals Precisament per compensar que està “tant de moda” això de la intel·ligència emocional, encara em satisfà més aquest punt. Va de pet a l’argumentari racional,  sense perdre el sentit de l’humor, marca Cat. Res de o sardanes o sevillanes, ni mandangues d’aquest estil. Clar i catià.

3. El llibre és curtet i barateiro. Ça veut dire: Es llegeix ràpidament . Defugint l’estil plumbi en Cat condensa molt bé el seu pensament enlluernador. Així ens estalviem temps que podem dedicar a l’amant, aixecar a l’ensems colze i ampolla, o jugar a la petanca, per exemple. I el preu està força bé, el qual  impedirà haver de retallar ressupost destinat al bar, o a aquells altres llocs amb senyores que fumen -que diuen els rancis-, o amb paios de bon veure i musculatura imponent i -a vegades-, perpendicular.

Podria afegir alguna raó més, però començo a estar-ne tip d’aixafar tecles.

Consell final: Deixeu-ho tot i aneu pitant a Can Via Fora!, no pas per a veure aquells tres, sinó perquè el llibre s’ho val, i en Cat s’ho mereix. M’estimaria molt més que la presentació la fes el propi autor enlloc del trio lligaire, perquè qui coneixi a En Cat, sap que l’espectacle -lucidesa i intel·lecte enlluernant -gairebé pirotècnic-, ràbia felina, energia catiana, humor i mala llet- fóra insuperable, del tot galvanitzador…

Aviam si un dia d’aquests es deixa veure el pèl. Au, us espero al Via Fora!

Rot Stewart, des del Fort Pienc, Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!