Dr.Cat, l'esgarrapador

L'actualitat anticolonial

27 d'octubre de 2011
General
1 comentari

ANTICH, L’ESTRIPADOR. per Rot Stewart

Feia dies que no em passejava per aquí, així que per no perdre la musculatura, torno a la feina. El pretext: en José Antich, director d’aquell, gran, gran, inmens, inconmensurable diari radicat a Barcelona, el nom del qual és compost de dues paraules, l’una comença per «La» i l’altre acaba en «vanguardia». Això ara, perquè no oblidem que a l’època del genocida Franco, aquell assassí de masses, el nom del diari el componien tres mots, el darrer dels quals era «espanola». Francament, m’agradava més amb el nom antic. Quedava tot més clar, més ben definit, més precís, més honest, més… Antich.

Resulta que l’Antich, el director vull dir, va sortir a tv3 estripant una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat on es reflexava un augment significatiu -un altre cop? quin avorriment!- de l’independentisime a Catalunya. En José, ras i curt va procedir a estripar el paper argumentat que no era una enquesta «cuinada» i que «no servia per a res». Es veu que l’hòmen és un ferm partidari de la cuina de sempre, a l’antiga. A ell no li agraden ni les invencions, esferificacions, ni els sifons ni les mandangues dels …..ons. La dieta de l’Antich, i la del seu amo, el Comte, don Javier Godó, és molt estricte i quan li presenten una carta, un menú, una recepta que no li agrada, simplement l’estripa i demana uns  «huevos con chorisso» i tan panxo. Sembla que a l’hòmen el coneixen per «Antich, l’estripador» en certs ambients gastronòmics.

A mi també m’agrada estripar, sobretot diaris. Barrejats amb aigua i cola serveixen per a fer paper-maché, i amb una mica de traça, podem perpetrar belles creacions artesanes que podrem regalar a la sogra o a l’amic invisible aquell del Nadal dels dallonsis. La pega és que cada cop costa més trobar diaris de paper, dels de sempre, oi Antich, més que Antich?

Rot Stewart per a tots vostès, des de la seu de la Società Macarronica Internatziunal, Malta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!