Dr.Cat, l'esgarrapador

L'actualitat anticolonial

24 de febrer de 2007
Sense categoria
2 comentaris

JORDI MARTÍ “PREN LA PARAULA” AMB LA LLIGA ANTICOLONIAL

El blocaire Jordi Martí i Font (signa jordimarti69, ehem!) des del seu bloc "Prendre la paraula", cita la Lliga Anticolonial en els seus darrers tres posts. Comença pel començament, mencionant el "Manifest programàtic per a la descolonització mental i política dels Països Catalans (2001)" qualificant-lo d’un dels manifestos més surrealistes sense voluntat de ser-ho, de molts que els catalans hem fet públics mai. No ha llegit el de l’hiparxiologi d’en Francesc Pujols, aquest!

Després s’embolica una mica amb la història d’un altre segon manifest, però aquest és un altre tema que avui no resoldré. Com a novetat, cita la bíblia proto-lligaire: Cataconya. La via ridiculista a la independència, del mai no prou reconegut David Duran, aconseguible d’amagat a la rebotiga de les paradetes de la Lliga (no tothom està preparat per a llegir-lo). Recorda que el símbol catigat encara no s’ha acabat de fer desaparèixer de les carreteres a pesar del burrisme triomfant. L’alernativa catista, diu Martí, té uns antecedents molt propers a a ironia subversiva i de l’humor propis de l’irredemptisme més encarallat. Per això, i això ja és meu, l’estirp dels homes-gat sobreviurà al país de burros on habita. Encara que hagi de tornar a entaforar-me a l’avenc una temporada llarga.

En el mateix bloc, ja hi ha hagut algun ciberlector que s’apunta a difondre les idees subversivo-barrilaires. Puc certificar terapèuticament que la descolonització mental s’encomana.

  1. I a la Generalitat Catalana també manen els castellans, però de forma més subtil, en el fons són els mateixos gossos però amb diferents collars per guardar les aparences.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!