Llibertats

Per vèncer, cal anar-hi, anar-hi i anar-hi. Bloc de Moisès Rial Medina

Publicat el 21 de maig de 2014

Desobeïm: Multireferèndum 2014 és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d?interès públic bloquejades en les institucions polítiques

Davant les darreres informacions de prohibició de la junta electoral a el fet que s´expressi amb més de 350 urnes al carrer amb temes substancials via iniciativa del multireferendum previ i durant el 25 de maig, ens cal donar recolzament i fer desobediència a favor d´una democràcia participativa.

Multireferèndum 2014 és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic bloquejades en les institucions polítiques

La jornada central serà el 25 de maig mitjançant el vot presencial a peu de carrer, i prèviament mitjançant el vot electrònic i anticipat
MULTIREFERÈNDUM
Què és?
Multireferèndum 2014 és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic bloquejades en les institucions polítiques, que es multiplicarà a Catalunya des del 23 d’abril fins al 25 de maig, dia de les eleccions europees.
Multireferèndum és una convocatòria, de la gent per a la gent, que neix a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking.
Els col·lectius promotors volem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant sobre problemàtiques aturades a les institucions o sobre les quals no es deixa decidir la població.
S’hi combinarà el vot electrònic i el presencial, tot garantint l’accés a informació contrastada i a diverses formes de debat i deliberació.
El procediment i la xarxa que en resultin estaran al servei de properes edicions, per anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.
Principis
# Independent: és una iniciativa no oficial, gestionada des del teixit associatiu i al servei de grups que necessiten dur les seves causes a referèndum.
# Cooperatiu:els col·lectius promotors de les preguntes cooperem per convocar amb el màxim de garanties la societat catalana.
# Confluent:és un vector de treball concret, de durada determina i obert a persones i col·lectius interessats en les temàtiques tractades o en el mateix procés participatiu.
# Instituent: treballem per bastir una eina lliure que sigui útil en el futur per seguir abordant problemàtiques tant locals com generals.
Què volem?
# Fer objectiva la voluntat popular en les matèries de la convocatòria.
# Aconseguir una alta participació i que aquesta en sigui la principal força.
# Fer possible el vot a tots els municipis de Catalunya.
# Combinar amb èxit la deliberació pública, el vot electrònic i el vot presencial.
# Activar una xarxa a favor de la democràcia directa a través d’una experiència pràctica.
# Plantejar accions posteriors a la presa de decisions.
Temàtiques
En aquesta primera convocatòria, posarà a debat quatre temàtiques de caràcter general i una de caràcter local/territorial que es votarà de forma descentralitzada:
Temàtiques generals
# Cultius i aliments transgènics
# Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP)
# Deute il·legítim
# Control democràtic i directe de l’energia
Temàtiques locals
# Projecte Barcelona World (es vota al Tarragonès, l’ Alt Camp i el Baix Camp)
# Municipalització del servei d’aigua de la ciutat de Lleida (es vota Lleida)
# Línies de Molt Alta Tensió (MAT) (Es vota a la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà)
Qui el promou?
És una idea inicial de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking sorgida l’1 de Juny de 2013. Són promotors d’aquesta primera convocatòria les entitats que hi proposen preguntes i l’assemblea de Multireferèndum:
# Som lo que Sembrem
# Xarxa per la sobirania energètica
# Candidatura d’Unitat Popular
# Plataforma Aturem Barcelona World
# Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida
# Plataforma No a la Mat
# Multireferèndum
Qui podrà votar?
Hi podran participar les persones majors de 16 anys i residents a la comunitat autònoma de Catalunya. Caldrà acreditar la identitat i facilitar el lloc de residència.
La jornada central serà el 25 de maig mitjançant el vot presencial a peu de carrer. Com a reforç i complementàriament, hi haurà un període de vot electrònic i també un de vot anticipat en seus i espais públics. La ubicació de les meses serà publicada a la mateixa pàgina web.
Com es podrà votar?
Es podrà votar a través de qualsevol de les tres modalitats que es durant a terme successivament entre el 23 d’abril i el 25 de maig i també en qualsevol de les meses. Caldrà acreditar la identitat i el facilitar el lloc de residència.
FORMES DE VOT EMPLAÇAMENT DATES
Electrònic https://www.multireferendum.cat 23 d’abril – 16 de maig
Anticipat Centres socials, espais públics, etc. 17 de maig – 24 de maig
#25Maig Meses a les proximitats dels col·legis electorals 25 de maig
On es podrà votar?
La ubicació de les meses de vot anticipat i les de la jornada de vot del 25 de maig, al mapa del web.http://www.multireferendum.cat/participa/mapa-de-taules/
Com ens organitzem?
Multireferèndum és una organització independent i el seu objectiu principal és facilitar el procés de referèndum popular, garantint-ne l’ objectivitat i neutralitat. En paral·lel es treballa perquè aquesta experiència pugui donar lloc a una eina de futur. Els nivells de treball i decisió són:
ASSEMBLEA GENERAL
Espai on es prenen les decisions i s’acorden les línies generals de la campanya. És oberta, convocada públicament i territorialment rotativa. S’hi participa en qualitat de persona individual.
COMISSIÓ PROMOTORA
Està formada per un portaveu de cada grup promotor de preguntes i un nombre equivalent de persones de l’assemblea de multireferèndum. Fa un paper d’enllaç entre les entitats promotores i l’assemblea. Pot prendre acords d’urgència que hauran de ser validadess posteriorment per l’assemblea i fer tasques de portaveu.
COORDINADORA I COMISSIONS DE TREBALL
La coordinadora i les comissions són espais únicament de treball que desenvolupen els acords generals de l’assemblea i hi duen propostes.
FEDATARI/A
Persona responsable de les meses de vot amb la principal tasca de garantir que la consulta es desenvolupa segons la metodologia acordada. Fan també d’enllaç local amb l’organització general.
MESES DE VOT
Estan formades per un fedatari i un mínim de dues persones més. Cal donar-les d’alta en aquesta mateix pàgina web, indicant la seva ubicació perquè pugui visualitzar-se al mapa del multireferèndum. N’hi ha de dos tipus:
Meses #25dMAIG
Meses de vot anticipat
Per més informació de com donar-les d’alta i fer-les funcionar visiteu la secció COL·LABORA del web.
GRUP LOCAL
Conjunt de persones que treballen en l’organització de meses locals a nivell de poble, ciutat, barri, comarca, etc. Promouen, a la vegada, el debat sobre les temàtiques del multireferèndum.
ENTITATS OBSERVADORES
Entitats independents que garantiran la objectivitat del procés.
PERSONES I ENTITATS ADHERIDES
Donen recolzament material i simbòlic a la campanya.
Per a més informació sobre el multireferèndum, els actes i activitats, les adhesions, les meses de vot, com col·laborar-hi i participar-hi, etc, aneu al web http://www.multireferendum.cat/



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per llibertats | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent