20 de juny de 2013
0 comentaris

Un any de l?escola Jordi Pere Cerdà a l?Alta Cerdanya

De tots es sabut la precarietat i la manca de recursos en què l’ensenyament del  català es troba a la Catalunya del Nord. Si una noticia dolenta fou el tancament de l’escola de la xarxa de la Bressola de Càldegues, cal felicitar-nos pel fet que fa un any es va inaugurar a Sallagosa, a l’Alta Cerdanya l’escola Jordi Pere Cerdà.

 

L’escola de Càldegues feia onze anys que treballava en favor de l’ensenyament del català però les retallades en els ajuts, especialment per part de la Generalitat, varen dur a la Bressola a la difícil decisió de tancar l’escola. Aleshores l’Associació Catalana Multilingüe Jordi Pere Cerdà va agafar el relleu i va aconseguir que l’ajuntament de Sallagosa els cedís uns locals per iniciar el curs al setembre del 2012.

Actualment compta amb vint alumnes i els impulsors voldrien àdhuc posar una escola a la vall del Carol i a la zona de  Montlluís en un futur si aquesta primera escola es consolida.
Per consolidar-se, caldrà superar financerament aquests primers cinc anys que el ministeri d’educació francès no finança les despeses de professorat i per la qual cosa s’ha obert un compte per ajudar a l’escola.

Cal destacar que l’escola és una experiència  que compta amb alumnes de les dues Cerdanyes. Des d’aquí felicitar i seguir encoratjant els pares, promotors i mestres de l’escola Jordi Pere Cerdà!


  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!