21 de febrer de 2012
0 comentaris

No sense veu

Voldríem fer esment de nou a la situació kafkiana que es dona a les Illes Balears des que el popular Bauçà va arribar al govern. Com un acte de revenja, s’han focalitzat a rebaixar i desdibuixar el paper oficial de la llengua catalana. L’atac a la llengua s’està esdevenint en tots els àmbits, des de les subvencions a entitats com la OCB, passant per les supressions de les direccions de política lingüística de diferents ens institucionals, el pas del coneixement del català de requisit a mèrit, les amenaces del curs vinent de disminuir el pes de la llengua catalana en favor d’un suposat “multilinguismo”, el pas del canal IB3 a ser bilingüe,etc…

Aquest mes de febrer s’ha constituït la plataforma Moviment per la Llengua per dur davant dels grups parlamentaris la defensa del català com a requisit a la funció pública i en defensa de la llei de normalització lingüística del 86, ara amenaçada pel govern del PP.

Més enllà de les concrecions que aquestes intencions prenguin, cal destacar que no deixa de sobtar-nos i de ser motiu d’alarma que determinats partits polítics es vegin amb dret a imposar les seves angoixes en un camp que hauria de ser de prou consens com el de la llengua que defineix la identitat balear des de fa prop de vuit-cents anys.

En l’ àmbit dels mitjans de comunicació, hi ha tres notícies de vessant diferent.
per una banda,  el dia 19 s’ha celebrat una manifestació pels carrers de Castelló per reivindicar que la tornada de les emissions de TV3 al País Valencià just després de un any d’absència pels impediments de tot tipus, i per tots prou coneguts, que va posar-hi el govern valencià. Prop de 15.000 persones varen assistir al recorregut pels carrers de Castelló, sota el lema
‘Per la legalització de les emissions de TV3’, per tal de que es reprenguin les emissions que els repetidors de l’ ACPV varen permetre durant 26 anys.

Per altra banda, en el cantó positiu, s’ha fet un pas més en la legalització de les emissions dels canals de televisió catalans al nord de Catalunya, dins de l’estat francès, ja que s’ha acordat que el canal 37 i 62 serà per on podran emetre. Aquest fet és un pas més per a la normalització de la presencia del canal de televisió del sud en les llars del nord del país.

Com a tercera notícia, cal destacar la compra el proppassat dia 17 de febrer del diari El Punt Avui per part de l’empresari gironí Sr. J. Vidal, que haurà de treballar de valent per tal d’assolir la consolidació econòmica d’un projecte que compta d’altra banda amb tants suports entre els lectors de diaris en català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!