8 d'abril de 2013
0 comentaris

Nacions Unides parla català i el PP de les Illes segueix amb la seva croada pel castellà

En aquest article volem tractar diferents temes, no gaires en positiu, ja que alguns esdeveniments als diferents territoris de parla catalana no ho són. Però sí que començarem amb un que, tot i la seva aparent senzillesa, està marcat de simbolisme. Vilaweb es feia ressó de la visita a Andorra del secretari general de Nacions Unides, el Sr. Ban Ki Moon. Era possible que adreces unes paraules en català, i si bé al matí no ho feu, a l’acte central de la tarda sí que comença la seva intervenció parlant en la “vostra llengua mil·lenària” (en les seves mateixes paraules. Us deixem amb l’enllaç de la intervenció inicial).

Fa uns dies TV3 va anunciar que retallava corresponsalies, i entre elles una de les afectades era la de la Catalunya del Nord, amb el periodista Pere Codonyan com a cara visible. La pèrdua d’aquesta corresponsalia ens deixa orfes de la informació directe sobre els comtats del nord, i així també deixa orfes els companys del nord de veure més  recollides la seva realitat diferenciada. Tot i ser temps de crisi, hi ha decisions que són del tot incomprensibles en un govern que es vanta de ser defensor de la llengua catalana.

Per altra banda, el PP balear segueix amb la seva guerra personal contra la llengua a les Illes. S’anuncia, a banda de les decisions ja comentades anteriorment en aquest blog, relegar la nostra llengua el curs vinent en tres cursos de l’ensenyament, donant més força a la tria lingüística dels pares,  i l’Ajuntament de Maó tirarà endavant previsiblement la cooficialitat del nom de la vila en castellà , sent una reculada del tot anacrònica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!