Kirmen Uribe és un dels noms més coneguts de la nostra literatura contemporània. Si el llibre de poemes “Bitartean…” va tenir un gran ressò, més gran encara va ser l’assolit amb la seva primera novel·la “Bilbao-NY-Bilbao”, premiada a nivell local i estatal com pocs escriptors han aconseguit. La seva segona novel·la “Mussche” també està aconseguint una molt bona resposta, i acaba de ser traduïda al català (“El que mou…”), gallec i castellà. Què mou el món? El poder i els diners, clar, però també l’amor.
Arribar al poder és molt atractiu, i aprofitar-se d’això també. Un dels exemples més clars d’això va ser el tancament de “Egunkaria”, i la detenció i tortura al seu director i a diversos responsables del diari. El passat 20 de febrer es van complir 10 anys d’això, ningú ha demanat perdó per descomptat, encara que perdessin als tribunals. És més, els successors de l’Aznarisme han tornat a engegar l’abús del poder. Es diu ‘Llei Wert’ .
Bestela, diruak ere mundua mugitzen du. Murrizketak han eta hemen. Euskalgintzan ere. EAJ-k ere. Dirua ala maitasuna? Korrika 18aren antolatzaileek badakizu zer aukeratu duten. Goazen!!
A més, els diners també mou el món. Retallades aquí i allí. També pels quals volem viure en basc. També de mà del PNB. Diners o amor? Els que han organitzat la Korrika 18 ho tenen clar. Anem!!
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!