26 de juny de 2012
3 comentaris

Ara resulta que parlem tots aragonès oriental…

S’ha dut a terme l’ Acampallengua 2012, que ha reunit a Manacor fins a 15.000 persones. Aquesta trobada juvenil de caràcter anual que es realitza des de 1997 organitzada per Joves de Mallorca per la llengua, en favor de la llengua catalana, enguany s’ha vist  envoltada pels atacs que el govern del president Bauzá està duent contra la llengua. El mateix Batlle de Manacor, el Sr. Antoni Pastor ha estat expedientat i apartat del PP pel fet de no haver donat suport a la llei de la funció pública que relega el català com a mèrit en la funció pública enlloc de requisit com fins ara.

En l’ Acampallengua s’ha fet públic un manifest on s’esmenta aquest atac continuat del PP, i els sectors minoritaris que li donen suport en qüestions lingüístiques, als àmbits on la llengua s’havia normalitzat mínimament com són els mitjans de comunicació, ensenyament i administració pública.

Per la seva banda, la consellera de cultura (?) del Govern d’Aragó s’ha cobert de glòria (per no dir res més greu) al proposar en la nova llei de llengües que el català parlat a la Franja hi aparegui com a “aragonès oriental” i per tan estigui del tot desvinculat històricament, normativament i dialectalment del català parlat als Països Catalans. És un dels fets més greus, i en portem forces, que ens han ocupat enguany respecte a atacs indiscriminats contra la llengua arreu dels territoris de parla catalana. El PP aragonès, i per connivència el PP català, són culpables d’un atac volgut i ferotge que va a les bases de qualsevol acord científic a nivell mundial dins de l’àmbit de la romanística. Si no fos prou senyal d’incultura, cal afegir que la consellera és nascuda a Ripoll, on hi visqué prous anys per poder entendre que allí s’hi parlava una llengua pròpia mil·lenària i que es parla a zones de l’ actual Aragó. Malauradament, la llengua aragonesa no en surt tampoc ben parada, i és que l’ única llengua que els interessa no és altra que la de sempre.

  1. Teniu raó: sembla mentida que, a aquestes alçades de la història, encara hi hagi gent que continuï dient mentides a tort i a dret, amb tot el fonament filològic i lingüístic de què disposem… I és que cada dia en podem llegir i escoltar de l’alçada d’un campanar!

    Ara bé, no m’estarnya gens ni mica, atenent el nivell intel·lectual i formatiu, i l’estretor de mires, de certs políticastres. Què voleu fer-hi si la gent els vota?…

  2. En l’ Acampallengua s’ha fet públic un manifest on s’esmenta aquest atac continuat del PP, i els sectors minoritaris que li donen suport en qüestions lingüístiques, als àmbits on la llengua s’havia normalitzat mínimament com són els mitjans de comunicació, ensenyament i administració pública.thanksgiving day limousine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!