El bloc de Palafrugell

L'Empordanet

Les pensions i els impostos

Sense categoria

Sembla que a partir d’aquesta setmana l’ofensiva del PP, contra la possible Independència de Catalunya, serà de fer més por que fins avui, que ja és dir.

Entre altres coses parlarà de les pensions i les dificultats que tindrà el Govern de la Generalitat per poder fer els pagaments.

La cosa no deixa de ser paradoxal. Ells parlaran dels problemes financers de la Generalitat si Catalunya esdevé independent, però obviaran els problemes que ja té avui el Govern espanyol per fer els mateixos pagaments. Cosa certa, si tenim en compte que cada dia hi ha menys cotitzacions a la Seguretat Social i alhora més pensionistes. Estan fent servir el Fons de Reserva, de més de 60 mil milions, per poder fer front a les obligacions que tenen amb el jubilats. Però d’això no en parlaran pas, només faltaria.

Al mateix temps tampoc parlaran dels ingressos que per impostos recaptarà la Generalitat i que ara majoritàriament es queden a Madrid. Com tampoc diran que des del 2000, com a mínim, les cotitzacions a la Seguretat Social dels catalans han generat un superàvit fabulós i que Madrid se l’ha ventilat en quatre dies, per compensar les mancances de la resta de territoris. No ho diran, ja que si ho fessin haurien de reconèixer que amb aquest superàvit ni avui, ni demà, ni demà passat la Generalitat no tindria cap dificultat per pagar els pensionistes catalans. Cosa que tampoc passarà, com he dit abans, amb la recaptació total dels impostos generats a Catalunya.

O sigui Catalunya no tindrà cap problema per pagar les seves obligacions si esdevé independent. Tot està estudiat i contrastat.

El problema el tindran ells, PP i PSOE, per justificar la seva mala gestió i per fer front a la nova situació creada amb la independència de Catalunya, ja que si fins avui han gestionat la recaptació total d’Espanya comptant amb l’aportació catalana de més del 20% del PIB, a partir del 2014 això s’acabarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.