Covid-19: 2020

....formes i maneres per abordar el tractament de l' epidèmia d'ara endavant.

23 de desembre de 2017
0 comentaris

PER UN PROGRAMA POLÍTIC DEL PAÍS CATALÀ.

 

Cal superar la dinàmica dels partits i enfortir clarament un espai polític catalanista, que pugui contenir dos nuclis, un de catalanista sobiranista i un de  catalanista autonomista, mes o menys com fan a Còrsega. En definitiva un espai  polític  catalanista per avançar en el manteniment i el progrés de l’ escola catalana, les polítiques per la llengua tant en el nivell legislatiu com social, i essencialement en el nivell social

Crear i potenciar com més estructures de país millor,sigui a través del  règim autonòmic, a través d’ ajuts de l’ Estat espanyol, sigui a través de la societat civil. Per exemple potenciar les institucions financeres de la Generalitat i potenciar Cooperatives de Crèdit per part de la societat civil, per poguer protegir els petits inversors i els petits estalviadors de la fagocitosi del sistema financer internacional.

Cal guanyar l’ Alcaldia de Barcelona, que l’ equip de govern tingui una composició clara, nitida i radicalment catalanista com correspon a la capital de Catalunya i la Capital del Sud d’ Europa. Indubtablememt donat el sistema electoral caldra fer una candidtura ”Junts” amb diverses forces polítiques.

Fomentar el pes i la capacitat de possibles empreses alternatives en els negocis regulats, com ara l’aigua, el gas i l’electricitat. Catgas,Som energia, Holaluz, en son uns exemples.

No cal patir ni preocupar-se perquè un nombre important de ciutadans catalans vulguen ser hispano-catalans o membres de qualsevol altre col·lectiu, sinó que s’ ha d’ assumeix com un enriquiment col·lectiu. Però cal fer polítiques concretes tant des de la societat civil com des de la Generalitat perque aquests ciutadans tinguin contacte amb la llengua i la cultura catalanes per tal de que puguin gaudir-ne, si volen, com tothom a Catalunya i que ho considerin com una cosa que també és seva.

Hem d’inserir el problema català en l’àmbit europeu, teixint aliances no únicament polítiques.

Finalment, però, la peça més bàsica de totes: cal no deixar-se atrapar per la dinàmica del 155, i els nostres governants no han d’ estavellar més el vaixell de les nostres institucions contra les roques del 155, i per tant evitar qualsevol acció que pugui donar una excusa al govern de l’ Estat per tornar-lo aplicar per desnona’ns-he definitivament de la nostres institucions seculars. Conservar les institucions i en funcionament al servei dels ciutadans de Catalunya ha de ser una prioritat pels renovats governants.

Voldriem afegir que moltes coses d’ aquestes  ja calia estar-ho fent des de fa 10 anys, amb calma persistència i sense cap necessitat de transgredir cap Constitució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!