Covid-19: 2020

....formes i maneres per abordar el tractament de l' epidèmia d'ara endavant.

19 d'abril de 2020
0 comentaris

EL TRACTAMENT DE LA INFECCIÓ PER CORONAVIRUS-COVID19 és (2) :

El tractament per la infecció de la Covid-19 s’ ha de començar a nivell de Medicina General i Familiar i  en el moment de presentar-se els  primers símptomes, un cop fet el diagnòstic clinic i /o analitic i donada la pandèmia que tenim a sobre, si no pot ser a l’ Atenció primaria de seguida a l’ hospital***, el tractament és:

-Hidroxicloroquina, 400mgrs, 2 cops al dia, primer dia i 200mgrs, 2 cops al dia durant 6 dies + Azitromicina 500mgrs el 1er.dia i 250mgrs/dia  4 dies més.**, tot per via oral.

Qualsevol metge que prescrigui o pugui prescriure aquesta associació tindrà  cura de controlar els possibles efectes secundaris i els colaterals, especialment en aquells malats que puguin tenir de manera congénita o adquirida un allargament de l’ interval QT, sigui per antecedents familiars o per presa d’ altres medicaments, especialmente antiarritmics. En aquests cassos cal fer un electrocardiograma i eventualment una analítica de potassi. Qualsevol metge de Medicina General i de Familia està preparat per fer això al nostre país., i a tot Europa, també

La clau del tractament com en tots en tractament antivirics, tipus grip, és la precocitat en començar el tractament és el que marca l’ exit o el fracás, començar certs tractaments quan el pacient ja té infiltrats pulmonars o ja ha d’ entrar a les UCI’s és massa tard,com a mínim, és anar molt contra rellotge, s’ ha d’ actuar de bon començament.

Miquel Maresma Matas, metge per la Universitat de Barcelona, diplomat per la Facultat de Medicina de Marsella.

***Ens consta que aquests darrers dies molts hospitals i clíniques, del nostre país i d’ arreu del mon, ja l’ estant fent aquest tractament en pacients que van a urgències o que ingressen amb pneumonia.                                                                                                                                                                                                                                                                                       

**Aquest és el tractament de l’ Hospital de la Timona de la Facultat de Medicina de Marsella. Institut Mediterrani d’ Infeccions. Professor Didier Raoult. 

Publicacions:https://www.mediterranee-infection.com/wp-content/uploads/2020/03/COVID-IHU-2-1.pdf

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857920300996?via%3Dihub#!

https://www.mediterranee-infection.com/early-treatment-of-1061-covid-19-patients-with-hydroxychloroquine-and-azithromycin-marseille-france/

(Després obriu ”Abstract”  o”table”)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!