Covid-19: 2020

....formes i maneres per abordar el tractament de l' epidèmia d'ara endavant.

13 de juny de 2020
0 comentaris

CRITERIS PER AVALUAR SI L’ HIDROXICLOROQUINA TÉ O NO TÉ EFECTES BENÈFICS PER ALS PACIENTS INFECTATS PER COVID-19.

FINS ARA  LA GRAN MAJORIA DELS ESTUDIS, ASSATJOS O  COM SIGUI L’ ETIQUETA QUE ELS SEUS AUTORS HAGIN VOLGUT FER SERVIR HAN SEMBRAT LA CONFUSIÓ ALS SEUS LECTORS I EN ALTRES CASOS COM ELS DE THE LANCET I DEL NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, HAN DIT MENTIDES DIRECTAMENT I ENCARA HAN CONFÓS MÉS AL LECTORS ,FINS I TOT ALS PROPIS PROFESSIOMALS DE LA MEDICINA, ELS I LES METGES, EN ESPECIAL.

NOMÉS L’ INSTITUT D’ INFECTOLOGIA DE MARSELLA DE L’ HOSPITAL DE LA TIMONA DE LA FACULTAT DE MEDICINA HA SEGUIT UNS CRITERIS I UNA PRACTICA PROFESSIONAL COHERENT, SERIOSA I TREBALLADA ,DIA A DIA, PER L’ IMMENS EQUIP DEL PROFESSOR RAOULT, EN EL SENTIT DEL TRACTAMENT ADEQUAT, QUIN ERA, COM HAVIA DE SER, QUAN S’ HAVIA DE DONAR I QUAN NO S’ HAVIA DE DONAR. TOT AIXÒ A L’ ENSEMS D’ ESTUDIAR LA MALALTIA I VEURE QUE ES DESENVOLUPAVA EN DUES FASES BEN CLARAMENT DIFERENCIADES QUE A LA PRACTICA , I PER ENTENDRE-HO MILLOR PODRIEN SER 4. DE L’ ESTUDI CLINIC, VIROLÒGIC, FARMACOLÒGIC SE’N HA ANAT DESGRANANT UN ABORDATGE PROFESSIOMAL, MÈDIC DE LA MALALTIA DE LA INFECCIÓ PER COVID 19 AMB UNS RESULTATS MOLT IMPORTANTS A NIVELL DE REDUCCIÓ DE LA MORTALITAT, REDUCCIÓ DE NOMBRE DE PACIENTS I DE DIES D’ ESTADA A UCI, A NIVELL DE REDUCCIÓ DE PACIENTS QUE PASSEN A LA SEGONA FASE DE LA MALALTIDA I QUE ES GUAREIXEN RESTANT EN EL PUNT DELS PRIMERS SIMPTOMES QUE VA DESAPAREIXEN PAULATINAMENT SENSE COMPLICACIONS O AMB UN PERCENTATGE DE COMPLICACIONS BAIX I QUE QUAN HI SON, TENEN MOLTES MES POSSIBLITATS , FINS I TOT ESTADISTIQUES DE SOBREVIURE.

LA CLAU PRINCIPAL DEL TRACTAMENT DE MARSELLA ÉS EL MOMENT D’ INICIAR EL TRACTAMENT. UN CÒP TENIM UNA PERSONA AMB UN PCR POSITIU, I PREVI EL SEU CONSENTIMENT, S’INICIA EL TRACTAMENT AMB HIDROXICLOROQUINA AMB O SENSE AZITROMICINA, EN GENERAL AMB TOTS DOS FÀRMACS, DINTRE DE LES 24 O 48 HORES MÀXIM, I S’ HAURA DE MANTENIR UN MINIM DE 3 DIES O MÉS.

AQUEST PROCEDIMENT A PORTAT A TRACTAR MILERS DE MALALTS AIXÍ, DE MOMENT, RECOMPTATS 3330 INFECTATS I TRACTATS, TAL COM HEM DIT, TENEN 18 MORTS ***I PROU, VOL DIR 0,50% DE LETALITAT. LA TAXA DE MORTALITAT A MARSELLA ÉS DE 140 MORTS PER MILIÓ D’ HABITAANTS A CATALUNYA 1.500,ÉS A DIR, 10 VEGADES MÉS, I A PARIS 750 MORTS, APROX. PER MILIÓ HABITANTS.

EL TRACTAMENT ÉS:

HOCROXIXCLOROQUINA* 200 MGRS. PASTILLES (2-0-2) EL PRIMER DIA I DESPRÉS (1-0-1) FIMS A 7 DIES + AZITROMICINA** 500 MGRS EL RPIMER DIA I DESPRÉS TRES DIES MÉS A RAÓ DE 250 MGRS. X DIA.

*ES POT TROBAR COM A PLAQUÉNIL,200MGRS ( FRANÇA, ITÀLIA, BÈLGICA, HOLANDA I ALTRES). ( A L’ ESTAT D’ ESPANYA COM A DOLQUINE, PLAQUENIL, ENTRE MÉS I EN GENÈRIC)

 

PER TANT QUALSEVOL TRACTAMENT O ASSAIG CLINIC O ESTUDI OBSERVACIONAL S’ HA DE FER ADEQUADAMENT D’ ACORD AMB UN CONEIXEMENT MÈDIC ACTUALITZAT, PER TAL DE SABER SI EL TRACTAMENT ABASTAMENT CITAT I PROPOSAT ÉS UN TRACTAMENT O NO DE LA MALLATIA QUE GENERA LA INFECCIÓ PER COVID-19.

AIXÒ VOL DIR, SEGONS EL NOSTRE CRITERI QUE S’ HA DE DETECTAR EL PACIENTS AMB SÍMPTOMES, SE’LS HI HA DE FER UN PCR DIAGNÒSTIC, I SE’LS HI HA DE PROPOSAR UN TRACTAMENT AMB HIDROXICLOROQUINA AMB AZITROMICINA O SENSE, I HAVENT OBTINGUT EL SEU CONSENTIMENT INICAR EL TRACTAMENT IMMEDIATAMENT, QUE NO SERÀ PAS MES TARD DE 24 O 48 HORES DE L’ INICI DELS SIMPTOMES.

L’ ACTE MÈDIC INICIAL COMPORTARÀ L’ ESTUDI DE TOTS ELS FACTORS DE RISC, INCLÓS UN ELECTROCARDIOGRAMA, QUE ES REPETIRÀ ALS DOS DIES D’ HAVER INICIAT EL TRACTAMENT.

ELS PACIENTS SE’LS UBICARÀ A CASA O A L’ HOSPITAL SEGONS L’ ESTAT I L’ EVOLUCIÓ DE LA MALALTIA, AL PACIENTS AMB SEMIOLOGIA PULMONAR SE’LS HI PRACTICARÀN TAC’S PULMONAR A BAIXES DOSIS PER FER EL CONTROL DE LA SEVA DOLÈNCIA I SEGONS AQUESTS PARÀMETRES I ALTRES DE FUNCIONALITAT RESPIRATÒRIA I ANALÍTICA SERÀN DERIVATS O NO A LES U.C.I. 

PER SABER-NE MÉS:

https://www.mediterranee-infection.com

***DADES DEL 10 DE JUNY 2020.

 

NOTA: L’ ESTUDI DE PROFILAXIA QUE TÉ ENDAGAT EL DR. MITJÀ- INDEPENDENTMENT DEL RESULTAT QUE LI SURTI- NO SERVEIX PER AVALUAR SI L’ HDCLQ VA BÉ O NO VA BÉ PER TRACTAR LA MALALTIA PER COVID-19.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!