CAL ARREPLEGAR ELS PRESSUPOSTOS DEL 2019. CAL ESTABLIR DOS NIVELLS DE NEGOCIACIÓ AMB EL GOVERN ESPANYOL.

NO ES PODEN DEIXAR ESPAPAR ELS PRESSUPOSTOS DEL 2019, EL POBLE CATALÀ I LA MATEIXA ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT HO NECESSITEN.

PER TANT, AL NOSTRE ENTENDRE, EL DEL PETIT COL·LECTIU QUE FEM AQUEST BLOC, CAL SEGUIR NEGOCIANT AMB EL GOVERN ESPANYOL PER TREURE UNS BONS PRESSUPOSTOS PER LA PRÒPIA GENERALITAT I PER MILLORES SOCIALS I ECONÒMIQUES PELS CIUTADANS DE CATALUNYA.

PER FER AIXÒ NO CAL DEIXAR DE BANDA NI EL PROPER JUDICI ALS LIDERS SOBIRANISTES DEL 27-O, NI EL REFEREDNUM ACORDAT, NI CAP ALTRA REINVINDICACIÓ O TEMÀTICA AD HOC.

CAL ESTABLIR DOS NIVELLS DE NEGOCIACIÓ, UN, EL DE LA PRÒPIA AUTONOMIA, DE L’ ESTAT AUTONÒMIC ,I UN SEGON NIVELL EL DEL ACCÉS A LA INDEPENDÈNCIA O A LA SOBIRANIA EN UN SENTIT MÉS AMPLI.

LES CONTRAPARTIDES A NEGOCIAR DINS DE CADA NIVELL HAN DE SER DIEFRENTS, PER FORÇA, I HAN D’ AJUSTAR-SE AL NIVELL QUE S’ ESTIGUI NEGOCIANT A CADA MOMENT I A CADA TAULA DE TREBALL. I AIXÒ HO HA DE DECIDIR EL GOVERN DE CATALUNYA, ES A DIR, HA DE  TRIAR A QUIN NIVELL POSA CADA SITUACIÓ.

AIXÒ VOL DIR QUE A NIVELL DE LA INDEPENCDÈNCIA O SOBIRANIA PLENA O AMPLE POT POSAR-HI LA REFORMA CONSTITUCIONAL, SI NO HI HA UNES DETERMINADES OPCIONS A LA NOVA CONSTITUCIÓ, NO SE LA RECOLZA, ES PROTESTA, NO ES FORMEN LES COMISSIONS O EL QUE ES CREGUI CONVENIENT.

I AIXÒ VOL DIR, TAMBÉ, QUE ELS PRESSUPOSTOS ES NEGOCIEN AL NIVELL DELS PRESSUPOSTOS EXIGINT  UNES DETERMINADES INVERSIONS O UNA DETERMINADA POLÍTICA SOCIAL.

COM AQUESTS, ALTRES EXEMPLES SERVIRIEN PER DIFERENCIAR NIVELLS DE DIÀLEG I NEGOCIACIÓ SEGONS EL QUE S’ ESTIGUI NEGOCIANT O DEL QUE S’ ESTIGUI PARLANT, COSA QUE TAMBÉ SERIA CLARIFICADORA DE CARA A LA OPINIÓ PÚBLICA I PUBLICADA.

 

 

TEXT: M.M.MATAS ( Col. Babaus i Tòtiles)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *