Covid-19: 2020

....formes i maneres per abordar el tractament de l' epidèmia d'ara endavant.

17 d'octubre de 2017
3 comentaris

PUIGDEMONT, SALVA LES NOSTRES INSTITUCIONS I PROTEGEIX LA GENT DE LA VIOLÈNCIA DE L’ ESTAT

Tot fa pensar, si escoltem i reescoltem les declaracions del President Mas, de divendres,13 d’ octubre passat als Matins, que la no declaració del President Puigdemont va ser per protegir a la gent, al màxim possible, d’ actes violents per part de l’ Estat, cosa que no fou possible el passat  1 d’ octubre, doncs amb violència, i tant salvatge, de l’Estat no s’hi comptava. 

Això de que l’ Estat està legitimat per exercir la violència, segons Max Webber, ja no convenç a ningú que sigui demòcrata de debó, Només en cas de que perilli la integritat física dels seus agents o les seves autoritats ho acceptariem avui dins ja del segle XXI. Es a dir, això avui ho trobem inacceptable per principi.

Per tant, que ha de dir el President dilluns al cap de la repressió de l’Estat? Li ha de dir que NO, que de fet és el que va passar, és a dir, no va passar que es declarés la independència. I, creiem, que el President ha de dir que no, primer perque és cert que va ser que no.I segon perque hi ha un factor nou, que és que l’ Estat nega els drets fonamentals de tota societat democràtica i de dret i a més a més no hi ha garanties de que l’ estat respecti el dret a la integritat física, tal com es va poder comprovar el dia 1.

El President Puigdemont ha de preservar les institucions catalanes:La Generalitat, el Parlament de Catalunya, els Mossos d’ Esquadra, l’ Escola de Catalunya, la sanitat, el comerç, els mitjants de comunicació i els ports i costes. ………………………………………………..No pot ser que un dia d’ aquests ens llevem al de matí i a la radio de Catalunya hi sentim la veu el català d’ un o una locutora de l’ article 155, una mena de losantos qualsevol. No pot ser ens passi el mateix a l’ escola i que el 155 ens destrueixi la immersió linguística que tants esforços a costat a tota la societat catalana i de tants anys. I no pot ser que el Sr. Cent-cinquantacinc governi la Generalitat i presideixi el Parlament de Catalunya.

President Puigdemont vos ho podeu provar d’ evitar, i no tant sols això, podeu provar de negociar que a tota la gent que està empaperada i multada o ha estat detinguda, els hi siguin arxivades les  seves causes injustament obertes.

Podeu dir-li que NO, al tirà de Moncloa, perque no podieu imaginar mai la violència d’ ell i el seu govern contra una part molt gran i pacífica del poble de Catalunya. La violència que ha fet i la que ha dit que farà, i com que res l’ arturarà pegar i pegar, i com que no pot ser que per defensar les seves llibertats els ciutadans hagin de tornar a casa seva amb la cara trencada i plena de sang i com que no volem això i com que mai haviem pogut imaginar que fossin tant salvatges i tant violents ens hem d’ aturar i reflexionar per canviar d ‘estrategia per tal de canviar de sistema i metode per aconseguir el millor per totes dues nacions : Espanya i Catalunya, és a dir, la independència de totes dues.

El vidèu del President Mas:

Mireu a partir del minut 7 i escaig…….

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/artir-mas-lestat-espanyol-esta-disposat-a-arribar-fins-a-les-ultimes-consequencies/video/5694265/

 

Text de la Colla Seny-Rauxa-Seny

Claudènci Matas

 

 

  1. Em sembla un escrit de gent espantada, de gent que s’arronsen davant Espanya, de gent sense dignitat i coratge, de gent de peix al cove, si molts estats nous que avui son independents, haguèsin fet aixo, avui no serien lliures, sento vergonya aliena de compatriotes així, o som o no som, però prou bledes espantades, no tenim d’anar a mendicar res a Espanya, lo que ells ens puguin anular, ho construirem de nou dins la República Catalana, no volem gent tant espantada en el combat, perquè acaben sent els traidórs per salvar la seva pell….

    1. Es un discurs molt barat aquest, no respons amb arguments, només amb si un es patriota i l’ altra no. En Romeva es pregunta si es que seran capaços de posa’ls a la presó……no entenc perque ho dubta…És clar que els hi posaràn…..i intervendran l’autonomia: les escoles, la sanitat,la radio i la televisió, substituiran al director i a la Terribas a qui també empaperaran,…….no és un problema de patritisme o no, és un problema de força i jo francament bruta, i no veig ahont tenim la força nosaltres, només tenim força i valors democràtics, i amb aquesta gent se’ls e’n’hi encarda de la democràcia, ells son franquistes i tiraran pel dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!