La Inveterada Memòria

El racó d'Ari i Linus Fontrodona

5 de febrer de 2017
2 comentaris

Braçalets romaní-hindús i uns ulls amb estels a dins

Romani-Indian bracelets and eyes with stars inside

Em fascina aquesta foto. L’havia vista sencera molts cops amb els colors originals, i ja m’agradava molt. És molt bonica en tots els aspectes i detalls; des dels braçalets d’aram, plata i esmalt -i els cabells lluint encara més-, i les petites arracades, a la pell clara com de porcellana en aquest front ampli, esbandit de tot amoïnament; i als ulls! … Quins ulls i quina mirada!

Per si no fos prou, una vegada editada, ampliada i invertida als colors complementaris, la foto resultava encara més bella: esplèndida; fins i tot colpidora de tan bella.

Els braçalets eren fets de metalls d’un altre món, la pell blava i grisa fosca s’assemblava més i tot a les llegendàries porcellanes xineses de l’època Ming, els cabells resplendien amb la llum dels estels… I ben mirat, hi apareixien dos estels a les nines dels ulls.

El braçalets els tinc a la tauleta de nit. Un floc dels cabells és desat dins una capseta de vidre on també hi guardo altres petites coses que ella duia a sobre: un anell, les humils arracades d’or de sempre, amb una aiguamarina cadascuna (ella no tenia ni tretze anys quan la mare les hi va dar i les hi va deixar portar -bé que força a contracor, encara llavors…), una medalla de la marededéu de Montserrat… Una còpia en petit de la mateixa foto que encapçala aquest post és sempre dins la meva bitlletera.

Ara fa cinc mesos i cinc dies que ella no és aquí amb mi -ni tampoc no és enlloc amb ningú. S’havia promès per a casar-se feia poc: a l’abril o al maig de l’any passat, em sembla. Ho volien fer a la tardor, o ben aviat, però ni ella ni -és clar- el seu promès hi van ser a temps.

Tant se val, tot i la pena que tots tenim… Ella sempre serà dins nostre com un tresor; com un molt llarg seguit d’esguards com el d’aquesta foto que m’ha dut a escriure això.

L’únic veritable problema rau en saber què n’hem de fer ara de tot l’amor que sentíem per ella…

Te feril les o Del – thaj te del leske bimerimaski devleski zhivdipe.

arf_wp-tr-beauty-2
True beauty in true, heavenly, colours


No unauthorised copying or redistribution. All Rights Reserved.

Copyrighted.com Registered & Protected 4Z8S-DOYL-2SZK-TD8U

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!