La trappola

La trappola che non acciuffa niente

1 de setembre de 2008
1 comentari

Sor Margarita de la Cruz i les preocupacions de Catalunya

Ja ho comentava al darrer apunt, el principal problema és que després de més de cinc segles encara no entenguem la manera d’actuar dels polítics del país veí. Us deixo, com a exemple, una eròtico-religiosa anècdota, contada per “Gregorio Marañón”, de com desviava el Conde-Duque de Olivares l’atenció de Felip IV dels problemes de Catalunya, i altres perifèries.

Hablando un día el Rey, el Conde-Duque y el protonotario de Villanueva, éste, que, como patrón del convento, conocía a sus religiosas, encomió la hermosura de una de ellas, llamada Sor Margarita de la Cruz. Algunas de las versiones añaden que no fue casual la conversación, sinó intencionadamente dirigida a captar por la sensualidad la atención de Felipe IV, desviándole de las preocupaciones de Cataluña, de Portugal, de Flandes y de la miseria interior, pues todo ello ocurría en los años malos que precedieron a la caída del Valido. El Monarca, lleno de curiosidad, acudió disfrazado al locutorio y se prendó locamente de la monja, que era joven y, en efecto, bellísima. Desde aquel momento no vivió más que para lograrla. “Las dávidas y ofrecimientos del Conde”, la maña del protonotario y la vecindad de la casa de éste facilitaron su deseo. Vivía, en efecto, el protonotario en unas casas que se había hecho construir pegadas al convento; y le fue fácil abrir una comunicación, que daba a la bóveda donde guardaban el carbón las religiosas, dentro ya de la clausura. Por esta vía sacrílega se proyectó el asalto a la monjita. Pero la superiora, advertida, defendió de la real lujuria a su monja, con un recurso teatral, de pura cepa española: la hizo acostar en su celda, sobre un estrado, rodeada de luces y con un crucifijo entre las manos, como si estuviera muerta. Don Jerónimo, que precedía al Rey y al Conde-Duque en su escalo nocturno por la carbonera, se espeluznó al contemplar el espectáculo; y espantado, retrocedió e hizo que el Rey se volviese sin pasar más adelante.
Mas “volvió el Conde sus baterías hacia la superiora y al fin consiguió su intento, pasando la adulación desde el sacrilegio a la irreligión”; “y puesta ésta (la monja) en rica gala de azul y blanco, en traje de Concepción, se daban al lecho el Rey y la dama; y el Conde y Don Jerónimo, con dos incensarios, le daban oloroso perfume alrededor de la cama, por un rato”.

        El Conde-Duque de Olivares (Gregorio Marañón)

  1. Corrobora la inèpcia i la manca de solidesa dels nostres contraris; no són seriosos i no tenen paraula, són intractables.
              El que no és tan divertit és pactar-hi una vegada i una altra, picar el seu ham. Semblem endarrderits mentals. La nostra ‘seriositat’ els  fa pixar-se de rialles i ens deixa en ridícul pertot. És la seva força, no necessiten cuirassats, els sortim a preu de saldo. I quan els necessiten els fan servir, previ (lacònic) ‘pronunciamiento’, i s’ha acabat el bròquil.
              A mi personalment m’agrada més que governi el PP perquè veus sorgir un moviment popular que s’oposa a les seves actuacions i tens la sensació que hi ha un pòsit de decència en el fons del cor de la població. Però quan guanyen aquests altres ningú s’oposa a res que facin, i ‘ellos’ executen allò que el PP només havia insinuat sense despentinar-se ni un rínxol; a causa d’això, s’atreveixen a arribar molt més enfora que el PP, en els seus abusos. I ara em ve a la memòria en Pasquis al País Basc tractant de persuadir n’Ibarretxe per entrar dins la Constitució així pel morro… i que els bascos perdessin els seus furs i concessions i privilegis que ni en Franco i tot no els discutí.
              Feim caguera, no em diguis que no.
      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!