La trappola

La trappola che non acciuffa niente

2 de setembre de 2010
3 comentaris

Provincians que no volen deixar de ser-ho

Posem un exemple hipotètic. En João és un jove investigador brasiler que és tota una promesa en la seva especialitat. Ha rebut un parell d’ofertes laborals d’universitats espanyoles, una a Madrid, i una altra a Barcelona. Són ofertes molt similars, però de les dues prefereix la de Barcelona. Perquè li atreu més la proximitat del mar, però principalment la prefereix per motius professionals. Li agrada més l’oferta de Barcelona perquè seria més per investigar en la seva especialitat, i perquè ja coneix els que seran alguns dels seus col·laboradors i en té molt bones referències. Els dubtes han vingut quan s’ha començat a plantejar el tema dels desplaçaments. En el cas de Barcelona ha comprovat que no hi ha vols directes fins a Sao Paulo, cosa que no passa des de Madrid. Li han explicat que això no és problema, hi ha molts vols de Madrid a Barcelona, o si ho prefereix, té la possibilitat d’anar amb un tren d’alta velocitat que fa el trajecte en poc més de tres hores.

Així que s’ha ficat a fer comptes, tenia pensat d’anar fent viatges a Brasil aproximadament cada 2 mesos, i se n’ha anat a Internet a comprovar el cost de tot plegat. Ha calculat que per cada viatge entre Espanya i Brasil, s’estalvia uns 100€ si l’opció escollida és Madrid. Ràpidament ha fet els càlculs i ha deduït que si l’oferta escollida era Madrid, s’estalviaria uns 1.200 € l’any. Bufa! Tot això sense tenir en compte els temps d’espera, i suposant que no hi hauran imprevistos que l’obliguin a fer alguns viatges de més.

Finalment s’ha decidit per Madrid i ha trucat ràpidament a Barcelona per renunciar a la plaça. Vist el problema, la universitat li ha ofert 1 bitllet d’anada i tornada per any, oferta que s’ha vist compensada amb una contraoferta quan ha fet una segona trucada a Madrid. Tant en un cas com l’altre, el sou no era gran cosa, i 1.200 € eren un bon motiu de pes. Exemple fictici, però estareu d’acord que podria ser, i és, ben real.

I després llegeixes notícies com aquesta: Singapore Airlines fa mesos que espera permís per volar de Barcelona a Sao Paulo. -permís que òbviament ha de concedir el govern espanyol-, i penses en tota aquesta colla de dinosaures que corren per la universitat anunciant la provincianització de la universitat catalana, com si ells no hi tinguessin res a veure, com si ells no fossin els principals defensors de la província espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!