La trappola

La trappola che non acciuffa niente

16 de juliol de 2010
3 comentaris

L’Estat autoritari.

“En  un estat autoritari es considera lícit alterar la veritat, re-escriure retrospectivament la història, distorsionar les notícies, modificar la veritat, afegir la falsedat: La informació és substituïda per la propaganda. En tal país no s’és ciutadà, dipositari de drets, sinó un súbdit, i com a tal deutor a l’estat (i al dictador que el representa) de lleialtat fanàtica i d’obediència supina.”

       Primo Levi.

Terrorífic escoltar en Zapatero i en Rajoy discutint sobre l’existència de la nació única, amb l’únic argument de 800 folis d’un tribunal polític escollit a dit per ells mateixos. Es creuen tan amb el dret de modificar al seu arbitri el significat de les paraules que fins i tot s’imputen la potestat de decidir si ens tapen o no la boca. Cap descripció sobre el significat i el destí històric de la paraula. La nació la decideix ell, o ell, i el significat dels mots ha estat arrencat al poble. La llengua castellana és propietat de l’estat, i les altres llengües no tenen el dret a utilitzar-se en paraules massa importants. I més de set-cents anys de referències escrites a la “nació catalana” han estat esborrats pel parell de dèspotes a cop de decret. Ells estan per sobre de comtes, reis, papes, poetes, dels escriptors -fins i tots els de tradició castellana- i en definitiva, estan per sobre del poble que ja no és sobirà, o potser no ho ha estat mai. Com deia en Joaquim Ventalló a l’article de La Vanguardia, “La nación catalana” -escrit el 1.978 i plè de referències a la nació catalana al llarg dels segles-, n’hauríem de dir: ignorants, pedants, i ridículs. O com millor els defineix la cita de Primo Levi de l’inici de l’apunt: Totalitaris.

  1. La ‘una, grande i libre’, la de ellos, la de la llei de l’embut: ‘l’ample per mí i l’estret per tú, la que tenen patentada i registrada d’anys i panys amb Santiago i cierra España.

    La culpa de tot el que passa és de la classe política catalana, que no sap dir-los prou d’aquest broquil, amb permisivitats com les de Duràn i LLeida & companyia com a màxims exponents, per acabar sempre donant la raó als espanyols.

    Sempre han apostat per endinsar-nos en aquest carrer sense sortida i sense fons, en aquest cul de sac i atzucat que acaba engolint-seu tot, on no cap ningú i ni ells mateixos i que ells diuen España. 

  2. Als weltweit Modemetropole Mailand, ist der Designer der Welt begehrtesten Gegenden, moncler jacket haben fast alle der weltweit führenden Modemarken Niederlassungen in mehr als der Hälfte der großen Namen Mode befindet sich in hier eingestellt. Die moncler 2011 weltweit bekanntesten Luxus Avenue Monte Napoleone ist der Mode-Erfahrung nicht zu Tourstopp entgehen lassen. Moncler Marke Inhalte, die eng mit der Entwicklung der städtischen Kultur-Methoden integriert, wie sich eine Marke in eine riesige Fülle an Wissen, können reichen kulturellen Ressourcen in der Vergangenheit eingetaucht, leicht zu bekommen Inspiration für das Design und Entwicklung von Produkten zur Gewährung des Zugangs endlos, moncler jacken herren endlos Macht; Gleichzeitig bietet dieses reiche kulturelle Ressource für die zukünftige Ausrichtung der Moncler unbegrenzte Möglichkeiten für Markenentwicklung, breiter und breiter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!