La trappola

La trappola che non acciuffa niente

6 de juliol de 2009
2 comentaris

El País. El periódico global en español.

Fotografia en portada al diari El País d’avui. Es veu el torero José Tomás voltejat pel tercer brau de la tarda, i amb el títol següent: “BARCELONA ENLOQUECE CON JOSÉ TOMÁS. Potser sí que la colla de taurins desplaçats a la Monumental van vibrar molt, però el que és Barcelona? La veritat és que com a barceloní no conec ningú, ni amic, ni familiar, ni conegut, ni conegut de conegut, que tingués cap mena d’interès pel tal José Tomás. Però al diari ja li està bé l’exageració i fer-nos a tots els barcelonins taurins, és a dir, fer-nos més espanyols.

Planes més enllà els toca als bascos. Es veu que ara l’Ertzaintza es bona i persegueix etarres. Aclarim que etarra, avui en dia, als mitjans madrilenys, és sinònim de persona que no creu en la unitat d’Espanya -i els jutges de l’Audiència Nacional així ho corroboren-. Al diari podem llegir amenaces violentes com aquesta, pròpies d’un règim totalitari i militarista:

“-Esto es bastante sencillo: estamos pisando el callo a la gente de la izquierda abertzale y vamos a ver hasta dónde apretamos. ¿Qué creían, que nos íbamos a quedar quietos mientras nos tienen en el punto de mira? Vamos a tener un verano caliente, porque dedican 24 horas al día para ver cómo responden a esta presión.

Més avall podem llegir les declaracions d’un altre Ertzaintza:

“-Lo nuevo es el apoyo que sentimos con el nuevo equipo, vemos que están detrás para que nosotros soplemos luego a la nuca a los radicales“.

Després toca una mica d’anti-autonomisme i catalanofòbia. Enrique Gil Calvo publica un article de títol “Federalismo“. El més curiós del cas és que per una banda tracta l’estat espanyol com a estat federal, però per altra banda critica que les comunitats autònomes demanin més diners per la seva financiació. Resumint, aquest home es dedica a opinar sobre federalisme, i no en té ni la més remota idea del significat de la paraula. Com pot ser que personatges així puguin escriure en diaris suposadament seriosos? Com pot ser que el nivell sigui tan baix? En tot cas potser l’únic objectiu d’aquests articles és anar colant missatges falsos i xenòfobs com aquest:

“Al principio de distinción se acogen aquellas comunidades, como la catalana, que se creen con derecho a percibir más que las demás, rechazando taxativamente el nivelador café para todos…”.

Més endavant fan responsables les autonomies de la inoperant llei de la dependència. Es veu que l’estat és “el garante de la igualdad de todos los españoles al ejercer sus derechos“, i per això cal denunciar que les autonomies no fan el que cal: “Cerco del Gobierno a las autonomías que incumplen la Ley de la Dependencia“. I deixen anar en titular el missatge anti-autonomista: “Las comunidades se han limitado a repartirse el dinero ofrecido por el Estado“.

Cal dir que si us llegiu el text de la Llei de la Dependència, la realitat no té gaire a veure amb els titulars. Per una banda les comunitats autònomes aporten el 50% de la financiació, i per altra banda són les encarregades de gestionar absolutament l’aplicació de la llei.

El més delirant però, són els titular a la secció “España” dedicats a la financiació autonòmica. “Las demandas de Cataluña dificultan la financiación autonómica del PSOE“. Ja sabem que els catalans, com els jueus, som els culpables de tot, i més quan estem parlant de diners. “El problema es de dinero, pero también de presentación política y, como casi siempre, el foco está en Cataluña. Si esa comunidad autónoma exhibe un triunfo por encima de las demás, los presidentes socialistas, sobre todo los del interior de España, junto a Galicia y Castilla y León, del PP, no lo aceptarán. El titular més curiós de tots és el que diu “Cataluña aspira a estar por encima de la media“. Es veu que el que seria correcte i lògic seria que aspiréssim a estar per sota de la mitja. També podrien haver escrit que Andalucia o Madrid aspiren a estar per sobre de la mitja, fet que seria perfectament lògic i comprensible. Però no, es veu que només els catalans no hi tenim dret. Deu ser qüestió que hi ha uns pobles superiors a uns altres, i si continuem amb la idea de què el català sigui la llengua vehicular a les escoles, ens haurem d’acostumar a què ens facin més pobres del que som.

Amb aquestes esquerres per les espanyes -ben falangistes, per cert-, ja podem anar pensant que el desmantellament de l’estat autonòmic és imminent: “La setmana del FROB“, Vicent Partal.

  1. …però com els trets de personalitat, a mesura que es fas més gran es van accentuant més.

    La foto aquesta de portada, o una de molt semblant, és a la portada de El Periodico i de La Vanguardia per cert. Sempre amb les preocupacions de la gent…

    Curiosament es veu que el diari Publico trenca aquesta norma de tant en tant…no tindran gaire futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!