La trappola

La trappola che non acciuffa niente

11 de maig de 2008
0 comentaris

Depredadors i remugadors

Interessant vídeo del National Geographic sobre la negociació de la financiació de les autonomies.

En l’acció hi intervenen 4 espècies diferents representant diferents nivells tròfics dins el regne animal.

Els remugants: Són els que pretenen imposar en la negociació el criteri del nivell de població. Aspiren a una vida tranquil·la sense gaire complicacions, vivint dels aliments que els proporciona la terra i esperant que l’estat els resolgui i subvencioni la resta de necessitats.

Els felins depredadors: Són els que pretenen imposar el criteri centralista, aprofitant que jeràrquicament ocupen la possició més elevada. Aspiren a reduir al màxim el poder de les autonomies per engreixar-se ells mateixos.

Els rèptils subaquàtics: Espècies que necessiten gran quantitat d’aigua pels seus negocis particulars. Sovintegen en inactivitat esperant una oportunitat on poder actuar amb celeritat i sense que s’adverteixi gaire la seva presència. És el que es coneix ordinàriament com a política de peix al cove.

Els homos: Són els que es miren amb espectació i bonhomia l’escena des de l’altra banda del riu. Representen el que habitualment coneixem com a concert econòmic. Advertir que és l’única espècie que es diverteix amb la discussió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!